HomeStiri Mondene Este înșelatul un păcat?

Este înșelatul un păcat?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 3,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/09/Este-inselatul-un-pacat.jpg

Este cunoscut faptul că înșelatul este considerat un păcat de către Dumnezeu. Din păcate, sunt foarte mulți creștini care înșală, care violează sau agresează femeile, lucruri complet interzise de Biserică, fiind considerate păcate.

Încurajarea adulterului prin mass-media

În zilele noastre, sexualitatea este o problemă frecvent întâlnită, în special în televiziune, unde se promovează zilnic subiecte bazate pe sexualitate, subiecte care stârnesc și mai mult imaginația și amplifică această tendință a oamenilor de a înșela, de a dori alte femei sau alți bărbați, în ochii lor, mai perfecți decât ceea ce au acasă.

Lipsa comunicării în cuplu

Cele mai multe cupluri procedează greșit în această privință. Cei mai mulți oameni preferă ca, în loc să-și rezolve problemele de acest gen în cuplu, cu soția sau soțul, să caute astfel de plăceri trupești în exterior, stârniți fiind de dorința lor de a încerca ceva nou, de a avea pe altcineva, din curiozitate, din împlinirea sexuală.

Ca rezultat, sunt foarte mulți creștini care își înșală soțiile și încalcă cuvântul lui Dumnezeu.

Sunt greu de numărat pe degete creștinii care pe care-i întâlnim de-a lungul vieții și care și-au înșelat soțiile, au lăsat familiile în urmă, au ales altceva decât ceea ce au stabilit prin Sfânta Taină a căsătoriei.

Mulți bărbați își consideră soțiile urâte, neîngrijite, căutând pretexte pentru a evada din mariajul lor, bărbați care, văzând alte femei mai tinere, atrăgătoare, slabe, bogate, nu își pot ține în frâu dorința de a fi infideli.

Aceste lucruri provin, în primul rând, din lipsa de comunicare în cuplu. Cuplurile nu mai comunică, nu își mai împărtășesc dorințele, neîmplinirile și lipsurile, pentru a le putea umple, ci preferă să aleagă varianta cea mai simplă și să aleagă altceva. Într-un mariaj, comunicarea este esențială, dar oamenii au renunțat la ea din diverse motive, iar rezultatul este destrămarea relației din cauza unei alte persoane, problemă întâlnită frecvent.

Drept consecință a faptului că oamenii nu comunică și nu discută deschis în cuplu, mulți dintre parteneri încep să poftească la alte persoane și, înainte ca ei să realizeze ce se întâmplă, cad în ispita păcatului, adulterul.

Ce spune Dumnezeu despre păcatul adulterului?

Pentru cei dintre voi care vă doriți să cunoașteți ceea ce Dumnezeu a lăsat despre acest păcat al adulterului, voi înșira câteva versete din Biblie, pentru a realiza exact ce crede Mântuitorul despre căderea în păcat și de ce decădem în ochii lui atunci când facem asta.

Atunci când înșelăm, nu ascultăm cuvântul lui Dumnezeu. În versetele de mai jos se vor regăsi cei care păcătuiesc și aduc ofensă lui Dumnezeu prin faptele lor, fiind mai apoi judecați după propriile lor fapte.

  • Dumnezeu a întocmit acest păcat al adulterului în cele Zece Porunci ale Sale.
  • Dumnezeu spune că păcatul adulterului va fi unul dintre principalele păcate care te vor îndepărta de Rai. Cei care săvârșesc adulterul nu vor ajunge în Împărăția Cerurilor. Acest lucru îi include pe toți creștinii și fiecare creștin poate să-și piardă salvarea din cauza acestui păcat.
  • Biblia spune că Dumnezeu nu agreează divorțul, dar că va accepta acest lucru, atât timp cât este cauzat de infidelitatea în cuplu.
  • În Vechiul Testament, adulterul era pedepsit cu moartea celui care era prins săvârșind acest păcat.
  • Tot în Vechiul Testament, când aleșii lui Dumnezeu L-au abandonat și și-au căutat alți dumnezei, Dumnezeu Tatăl i-a numit adulteri, pentru că l-au înșelat și au trădat credința în El, nefiindu-I loiali.

În acest păcat al adulterului există mici detalii pe care oamenii nu le realizează. Nu doar că săvârșind adulterul ne facem rău nouă înșine, mariajului nostru, soției noastre sau soțului, copiilor, dar facem rău și relației pe care o avem cu Dumnezeu.

Lucrurile din spatele acestui păcat

Aici ar fi câteva dintre aceste lucruri pe care oamenii care înșală nu le observă și de care nu sunt conștienți:

  • Dacă nu ești capabil să fii sincer, loial și credincios persoanei de lângă tine, mariajului tău și copiilor tăi, atunci Dumnezeu se va întreba dacă, într-adevăr ești un om bun și credincios Lui.
  • Satana și o treime din îngeri nu au fost loiali și credincioși lui Dumnezeu și toți au fost izgoniți din Rai, fără a se mai putea întoarce acolo vreodată.
  • Evreii din Vechiul Testament nu au fost nici ei loiali, sinceri și credincioși față de Dumnezeu, fiind și ei izgoniți din Împărăția Cerurilor.

Căsătoria, împreună cu jurămintele și promisiunile făcute în fața lui Dumnezeu ar trebui respectate până la final, pentru că din acel moment, al căsătoriei, Dumnezeu veghează asupra casniciei.

Familia formată din doi soți iubitori și copii este o adevărată binecuvântare, una dintre cele mai mari binecuvântări pe care Dumnezeu le poate da oamenilor. Și, pe cât de mare este această binecuvântare, pe atât oamenii uită de ea și o batjocoresc…

Pentru cei care sunteți căsătoriți și vă gândiți să săvârșiți acest păcat al adulterului: să vă înșelați soțul sau soția, sau dacă o faceți sau ați făcut-o deja, citiți aceste rânduri, meditați asupra cuvintelor lăsate de Dumnezeu și căiți-vă pentru păcatul vostru, până nu e prea târziu! Întoarceți-vă acasă, împreună cu familiile voastre!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed