HomeFRUMUSETEIngrijirea tenului 10 reguli pentru un ten sanatos

10 reguli pentru un ten sanatos

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,8K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/reguli-pentru-un-ten-sanatos.jpg

Va prezentam zece reguli pentru un ten sanatos si frumos. Aceste sfaturi trebuie sa va intre in obisnuinta si sa le urmati zilnic pentru a avea un ten sanatos.

reguli pentru un ten sanatos

1. Lichidele

Beţi zilnic doi sau trei litri de apă plată ori ceaiuri de plante. Consumul insuficient de lichide usucă pielea şi îi grăbeşte îmbătrânirea.

2. Soarele

Băile de soare să nu dureze mai mult de o oră. Perioadele recomandate sunt: dimineaţa, până la 10:30 şi după-masa târziu, după ora 18:00.

3. Tutunul și alcoolul

Reduceţi consumul de tutun şi de alcool. Aceste otrăvuri afectează, pe durată medie, celulele şi grăbesc procesul de îmbătrânire a pielii.

4. Somnul

Somnul suficient este un factor important pentru o piele sănătoasă şi tânără. Somnul dinainte de miezul nopţii este cel mai odihnitor şi mai sănătos!

5. Hormonii fericirii

Starea de bucurie şi fericire stimulează producerea endorfinelor care vă întineresc şi vă fac mai atrăgătoare. Creaţi-vă cât mai multe momente fericite, bucuraţi-vă de toate detaliile frumoase ale vieții.

6. Alimentația fără sare

Sarea fixează apa şi este adeseori cauza apariţiei celulitei. Condimentaţi, aşadar, mâncarea cu ierburi aromatice, dacă se poate, proaspete.

7. Vitaminele

Alimentele bogate în vitamine (merele, iaurtul slab, arahidele nesărate) conţin pectină, acid silicic şi biotină, care întăresc ţesutul conjunctiv şi va ajuta sa aveti un ten sanatos.

8. Temperaturile moderate

Nu incălziţi excesiv camera în care dormiți, lăsați fereastra deschisă vara, pe timpul nopţii, sau aerisiţi încăperea în fiecare zi. Evitaţi camerele supraîncălzite (20 de grade sunt suficiente).

9. Baia și dușul

Băile prea fierbinţi şi duşul prelungit distrug pelicula protectoare a pielii, astfel că pielea are tendinţa de uscare prematură…

10. Detoxifierea regulată

Reziduurile şi toxinele acumulate în intestin sunt adeseori cauza indispozițiilor, a constipaţiei, a pielii cu impurităţi. Curele cu apă plată sau cu ceaiuri de plante ţinute în zilele cu lună nouă pot ajuta la fixarea şi apoi la eliminarea toxinelor din organism.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed