Home FRUMUSETEIngrijirea tenului Ce efecte are zeama de lime asupra pielii tale

Ce efecte are zeama de lime asupra pielii tale

autor Elena Yvette
225 vizualizari

Zeama de lime, dar și cea de lămâie conțin acizi care ajută la curățarea în profunzime a porilor și eliminarea stratului de celule moarte de la suprafața pielii.

zeama de lime

Este vorba despre acidul alfa hidroxil și acidul beta hidroxil. Produsele cosmetice care conțin acești acizi contribuie la un ten strălucitor și curat.

Fructul lime, ca și alte fructe și legume, conține vitamine ce hrănesc pielea, dar și substanțe care o curăță de impurități.

            Sunt și persoane care folosesc zeama de lime ca pe o loțiune tonică și aplică această substanță acidă direct pe piele, lucru ce poate crea efecte neplăcute pe termen lung. Femeile care folosesc zeama de lime pentru curățarea pielii spun că procedează astfel deoarece produsele de îngrijire din comerț sunt prea alcaline, iar acidul din lime echilibrează pH-ul pielii.

Ce înseamnă „alcalin” și „acid”?

            Tot ce există în natură are o valoare a pH-ului încadrată între 0 (pragul cel mai acid) și 14 (pragul cel mai alcalin), 7 este valoarea neutră.

Sistemul pH-ului este incadrat intre valori de la 0 (mediul cel mai acid) la 14 (mediul cel mai alcalin), 7 considerandu-se a fi pragul neutru. Substanțele cu pH sub 7 sunt considerate acide, iar cele care au pH peste valoarea 7 sunt bazice sau alcaline. Pielea ar trebui să aibă un nivel al pH-ului de 5,5, ceea ce înseamnă ușor acid, după cum explică medicul dermatolog din New York Joshua Zeichner.

Este important ca pielea să își păstreze pH-ul la valoarea de 5,5, deoarece atunci este și hidratată și protejată de impuritățile din mediul înconjurător. Produsele cosmetice de curățare și îngrijire de larg consum au un pH alcalin, deci mai mult usucă pielea și pot provoca inflamații…

Ce efect are zeama de lime asupra pielii?

Folosirea unor substanțe cu pH alcalin sau acid dăunează pielii în egală măsură și ajung să creeze leziuni pe piele dacă sunt folosite o perioadă îndelungată. De aceea, nu se recomandă folosirea direct pe piele a sucului de lime sau de la alte citrice, deoarece provoacă iritații. Se recomandă folosirea produselor cosmetice profesionale care conțin extracte prelucrate în laborator și care echilibrează pH-ul pielii.

O persoană din trei are PARAZIȚI! Ușor de verificat! Doar ridică brațul și...

Obezitatea este dușman! Ai nevoie de asta pentru a pierde 10 kg în 1 lună...

În interiorul fiecărei persoane cu papiloame, se înmulțesc helminți care îi mănâncă.

A scăpat de durerea coloanei vertebrale în 13 secunde

Uite! Slăbim fără diete! Pierzi 10 kg într-o lună, dacă înainte de culcare...

Un parazit periculos cauzează papiloame pe corp! Totuși, el poate fi distrus

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies