HomeMODA Cum se curata corect o geaca din piele

Cum se curata corect o geaca din piele

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 3,3K views
geaca-din-piele in MODA

Geaca din piele este destul de pretențioasă, deoarece nu poate fi spălată în mașină. Probabil ai întâmpinat probleme având în vedere curățarea acesteia. Iată cum trebuie curățată corect! Vestea bună e că poți face asta acasă.

geaca din piele

Pentru început, trebuie să știi că geaca din piele nu trebuie curățată cu clor, deoarece piela este un materiar complicat și se va strica. Nici cantitatea excesivă de apă nu este indicată. Ea poate provoca apariția unor pete neplăcute pe haină.

Pielea este un material permeabil. Dacă scapi vreun lichid pe geacă, aceasta îl va absorbi imediat. Curăță-l cât de repede poți cu o cârpă dintr-un materiel moale.

Geaca din piele poate fi zgâriată cu ușurință, așa că trebuie să ai grijă mereu.

Pentru a curăța corect o geacă din piele, iată ce trebuie să faci:

-prepară o soluție de apă călduță cu oțet;

-înmoaie o cârpă dintr-un material moale în soluție;

-stoarce cârpa și șterge cu mare atenție jacheta.

Cum să înlături petele de pe o haină din piele

Petele insistente

O soluție împotriva petelor persistente este pasta de dinți. Aplică puțină pastă de dinți pe pată și freacă ușor cu o cârpă, până când aceasta dispare. După ce termini, poți achiziționa un spray special care păstrează aspectul natural al materialului.

Petele de grăsime

Aplică puțin bicarbonat de sodiu și freacă pata cu un prosop umed, apoi lasă să acționeze câteva ore. Bicarbonatul absoarbe uleiul sau grăsimea. Pulberea rămasă se înlătură cu o cârpă din material moale. Există însă anumite produse și creme special concepute pentru îndepărtarea petelor de grăsime…

Mucegaiul

Alcoolul medicinal este soluția împotriva mucegaiului. Se toarnă cantități egale de alcool medicinal și apă într-un bol, apoi se înmoaie un prosop în această soluție. Se freacă ușor petele de mucegai, apoi geaca se șterge cu un prosop curat.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed