Home MODA Nina Ricci

Nina Ricci

autor Elena Yvette
930 views 2 minute timp de citit

Maria Nielli s-a nascut in 1883 in Torino, Italia, si s-a mutat in Florenta la varsta de cinci ani, iar la varsta de 12 ani, in Franta.

Nina Ricci

Era poreclita Nina; la 13 ani si-a inceput ucenicia la o creatoare de rochii, iar in anii adolescentei si-a continuat dragostea pentru fashion.

In 1904 s-a casatorit cu bijutierul italian Luigi Ricci si au avut impreuna un copil, numit Robert. Dupa patru ani de la nunta, s-a alaturat casei de moda Raffin ca designer, unde a lucrat timp de 20 de ani. A devenit partenera cu Raffin si a decis sa isi infiinteze propria casa de moda in 1932, ajutata si de fiul ei.

La acea perioada, Ricci avea 49 de ani si nu se mai descurca la fel de bine atunci cand crea vreun produs insa Robert o ajuta cu afacerea si finantele.

The House of Nina Ricci a crescut rapid in anii ’30 si, de la o camera unde isi crea tinutele, a ajuns la 11 etaje in trei cladiri.

Dupa finalizarea celui de al doilea Razboi Mondial, a lansat mai multe parfumuri care au avut success si in Statele Unite. La inceputul anilor ’50, Ricci avea aproape 70 de ani si s-a retras incet dintr-un rol activ in companie, alegand doar sa se mai intereseze din cand in cand de situatie…

In 1954, fiul ei l-a numit designer sef pe belgianul Jules-Francois Crahay. Nina Ricci a decedat pe 30 noiembrie 1970 la varsta de 87 de ani.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies