Carne de pui cu orez si ghimbir

Share

Carnea de pui cu orez si ghimbir este o reteta culinara delicioasa, usor de preparat si foarte satioasa.

Copanele de pui cu orez si ghimbir

Carnea de pui cu orez si ghimbir este ideala pentru petrecerea timpului cu prietenii la finalul saptamanii sau cu orice alta ocazie.

Ingrediente pentru carne de pui cu orez si ghimbir:

  • 8 pulpe de pui fara os si fara piele
  • 400 grame de orez basmati
  • 100 grame de bame
  • 1 ceapa mare
  • ulei vegetal
  • 3 linguri piure de rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • coriandru

Ingrediente pentru baza cu chili si coriandru:

  • 2 conserve de rosii a cate 400 grame fiecare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei chili
  • putina radacina de ghimbir

Mod de preparare pentru carne de pui cu orez si ghimbir:

  • Se va asezona cu sare si piper carnea de pui si se va praji timp de cinci minute pe fiecare parte, dupa care se va scoate din tigaie.
  • Se va cali ceapa pret de cinci minute, dupa care se va prepara baza de chili si ghimbir: se vor mixa intr-un blender usturoiul, rosiile, ghimbirul si chili-ul.
  • Peste ceapa se va pune piureul de rosii si se vor cali impreuna inca doua minute, la final turnandu-se sosul de ghimbir si chili, plus 600 ml de apa fiarta, adaugandu-se in final puiul, si se va da totul in clocot timp de 15 minute.
  • Orezul se va pune intr-un bol mare si se va spala. In tigaie se va adauga orezul si se va acoperi cu folie de aluminiu, fierbandu-se timp de 20 de minute.
  • La mijlocul intervalului de fierbere a orezului se va adauga ardeiul gras impreuna cu bamele si se vor mai fierbe inca zece minute.
  • Carnea de pui se va servi impreuna cu orez si sos…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news