Conserve

Retete de conserve pentru iarna. Invata cum sa prepari conserve de carne, conserve de peste si conserve de legume pentru iarna.Aici gasiti cele mai bune retete de conserve atat din bucataria romaneasca, precum si din cea internationala, in fel de fel de combinatii care va vor surprinde cat se poate de placut papilele gustative. Am selectat pentru dumneavoastra in aceasta categorie o varietate impresionanta de retete de conserve pe gustul tuturor. Urmand pas cu pas instructiunile si modul de preparare, veti afla cum le puteti pastra o perioada indelungata pentru a le consuma alaturi de felurile principale fara sa isi piarda prea mult din nutrienti si fara a apela la diversi compusi chimici pentru conservare. Conservele aduc un plus de savoare aproape oricarui fel de mancare, in functie de specific. In plus, ne ajuta sa economisim timp si bani, deoarece tot ce trebuie sa facem dupa ce le-am preparat este sa le luam din camara sau frigider pentru a le folosi, iar costurile pe care le implica ingredientele sunt accesibile, comparativ cu pretul conservelor din magazine sau supermarketuri. Pe langa acesti factori, cine are gradina isi poate cultiva pe cont propriu legumele si fructele, astfel incat sa se asigure de calitatea bio a acestora, pe care le poate folosi ulterior conservate. Gustul lor se va pastra proaspat si, cu toate ca nu sunt tocmai elementul principal la o masa, reprezinta un detaliu important, deoarece poate transforma un meniu monoton intr-unul plin de savoare. In articolele noastre puteti gasi retete de conserve precum cele de zacusca de diverse tipuri, conserve de muraturi, cele mai bune retete de castraveti conservati, inclusiv conservati in saramura cu hrean si castraveti bulgaresti murati in otet, pastai proaspete de fasole murate in diverse combinatii interesante si foarte gustoase, dovlecei marinati cu mirodenii, diferite tipuri de compot delicios, ceapa rosie cu ardei iute in otet, diverse tipuri de conserve de ciuperci, conopida murata in otet de mere, ardei iuti conservati in otet cu mirodenii, pepeni murati, dar si multe alte tipuri de conserve care mai de care mai gustoase. Asadar, oricand doriti sa incercati cele mai bune retete de conserve atat in stil traditional, asa cum le faceau bunicii nostri, cat si de inspiratie internationala, pentru a adauga varietate, va invitam sa cititi articolele noastre!

Salată de ardei grași și varză la borcan

Salata de ardei grași și varză la borcan este o rețetă de sezon, care se prepară prin marinare în oțet clasic, oțet de vin alb sau oțet de mere, după preferință.Salata de ardei grași...

Zacusca din vinete cu usturoi

Zacusca din vinete cu usturoi este o reteta sanatoasa, usor de facut, pe care o vor adora cei care prefera sa manance aromat si condimentat.Zacusca din vinete cu usturoi poate fi servita atat pe...

Ciuperci marinate cu pătrunjel

Ciupercile marinate cu pătrunjel au un gust nemaipomenit și însoțesc, cu precădere, mâncărurile gătite pentru cină.Ciupercile marinate cu pătrunjel se prepară ușor, cu ingrediente sănătoase și se pot consuma chiar începând cu ziua următoare.Ingrediente pentru...

Zacusca fara ceapa

Zacusca fara ceapa este o reteta accesibila si foarte gustoasa, care se prepara usor. Aceasta reprezinta o alegere potrivita pentru persoanele care au probleme digestive si nu tolereaza ceapa.Zacusca fara ceapa se poate consuma...

Ceapa rosie cu ardei iute in otet

Ceapa rosie cu ardei iute in otet este o reteta inspirata din bucataria mediteraneana, foarte gustoasa si picanta, cu o textura crocanta si culoare spectaculoasa.Ceapa rosie cu ardei iute in otet se consuma alaturi...

Gogonele si morcovi in otet

Gogonelele și morcovii în oțet se fac rapid și se consumă mai ales alături de fripturi, mâncăruri gătite și sandvișuri.Gogonelele și morcovii în oțet au un gust minunat, îmbogățit de condimente precum usturoiul, piperul,...

Castraveti conservati in saramura cu hrean

Castravetii conservati in saramura cu hrean sunt nelipsiti la multe mese, datorita faptului ca pot fi asociati cu o multime de mancaruri. Castravetii conservati in saramura cu hrean pot completa un sandvis sau pot fi...

Zacusca traditionala de vinete

Zacusca traditionala de vinete preparata acasa este nelipsita din camarile gospodinelor desavarsite, datorita gustului sau delicios, dar si a faptului ca rezista mult timp conservata.Zacusca traditionala de vinete se consuma rece, sub forma de...

Păstăi proaspete de fasole marinate

Păstăile proaspete de fasole marinate sunt un condiment preparat în mod natural care se pune în sandvișuri, în salate, ori se consumă drept garnitura la diverse mâncăruri.Păstăile proaspete de fasole marinate se fac rapid și rezistă la...

Păstăi de fasole galbenă conservate

Păstăile de fasole galbenă conservate se pot mura singure sau împreună cu fasole verde, conopidă, morcovi sau rădăcină de sfeclă roșie.Păstăile de fasole galbenă conservate se prepară prin marinare și sunt foarte gustoase. Se pot...
error: Alert: Content is protected !!