Curcan umplut cu mere si castane la tava

Share

Curcanul umplut cu mere si castane la tava poate reprezenta felul principal al mesei de Craciun.

 Curcan umplut cu mere si castane la tava

Ingrediente:

  • 1 curcan de pana in 6 kilograme
  • 850 ml supa
  • 50 grame unt
  • 2 fire de praz
  • 2 morcovi.

Ingrediente pentru umplutura:

  • 300 grame carnati
  • 100 grame castane fierte
  • 80 grame merisoare uscate
  • 50 grame pesmet
  • 1 mar
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • patrunjel
  • frunzede salvie
  • cimbru.

 

Mod de preparare:

Curcanul umplut cu mere si castane la tava reprezinta o reteta complexa, dar care merita efortul.

Pentru inceput se va praji ceapa timp de 5 minute, dupa care intr-un bol se vor pune carnea scoasa din carnati si se va adauga restul ingredientelor pentru umplutura.

Se va unge curcanul cu unt, dupa care se va umple cu amestecul de mai sus. Pe tava se va forma o canapea de morcovi si praz, dupa care se va adauga supa si se va acoperi tava cu folie de aluminiu. Se va lasa la cuptor, iar dupa 30 de minute se va scoate folia. Trebuie retinut ca specialitatea aceasta trebuie tinuta la cuptor 20 de minute per 450 grame de carne. Se va servi cu garniture de mere si pere glazurate.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news