Panna cotta cu kiwi


400

Panna cotta cu kiwi este un desert cremos minunat, răcoritor și plin de savoare, pe care îl puteți prepara cu ușurință.

Panna cotta cu kiwii

Panna cotta cu kiwi va fi gata în circa 35 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții (pahare sau boluri pentru servit).

Ingrediente pentru panna cotta cu kiwi:

  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 200 ml lapte
  • esență de vanilie
  • o linguriță pudră de gelatină
  • 2 linguri de apă
  • 50 g zahăr granulat

• Pentru stratul cu kiwi:

  • 500 g kiwi
  • 2 linguri de apă rece
  •  70 g zahăr granulat

Mod de preparare pentru panna cotta cu kiwi:

  • Puneți gelatina în două linguri de apă rece și o lăsați să se dizolve pentru cinci, până la zece minute.
  • Puneți într-un vas laptele, smântâna pentru frișcă și zahărul granulat, apoi lăsați să fiarbă până când s-a topit zahărul; luați vasul de pe foc înainte ca amestecul să dea în clocot, după care adăugați esența de vanilie.
  • Lăsați să se răcorească pentru cinci, până la zece minute, apoi adăugați gelatina dizolvată și amestecați bine.
  • Turnați compoziția în patru pahare sau boluri pentru servit și le lăsați la frigider pentru minimum patru ore, să se întărească.

• Preparați stratul cu kiwi:

  • Spălați, curățați și tăiați kiwi-urile sub formă de cubulețe.
  • Adăugați zahărul granulat și două linguri de apă rece, apoi pasează cu o furculiță.
  • Pune amestecul în pahare, în cantități egale, deasupra compoziției întărite…

Poftă bună!

loading...