Rata cu piure vanilat, ragu de ciuperci si mazare este o reteta pe placul marilor bucatari.
Chiar daca rata cu piure vanilat, ragu de ciuperci si mazare este o reteta cu un nume complicat, prepararea sa nu este la fel de dificila precum pare.
Ingrediente:
- 2 piepturi de rata
- 100 grame de mazare
- 100 ml de supa
- 85 grame bacon
- 50 grame ciuperci
- 2 linguri vin
- piper boabe
Ingrediente pentru piureul vanilat:
- 500 grame de cartofi
- 2 linguri de smantana
- 1 cubulet unt.
Mod de preparare:
Rata cu piure vanilat, ragu de ciuperci si mazare este o reteta ce se prepara usor daca se respecta cativa pasi.
Se fierb cartofii, se adauga smantana si pastia de vanilie, dupa ce se scurg, dupa care se stinge focul. Se zdrobesc cartofii si se adauga untul, asezonandu-se.
Carnea de rata se asezoneaza si ea, dupa care se rumeneste cam 15 minute pana cand capata o culoare maronie.
Se va scurge din tigaie toate grasimea lasata de carne si se prajesc bucatile de bacon pana devin crocante. Se da focul la mai mare si se adauga ciupercile, dupa care se stropeste cu vin, adaugandu-se ulterior mazarea si supa. Se fierbe tot acest continut timp de doua minute, dupa care se serveste.
Pofta buna!
Citește și: Sufleu de paste cu pui, conopida si ciupercute