Sufleu de paste cu pui, conopida si ciupercute

Sufleu de paste cu pui, conopida si ciupercute chiar daca reprezinta o mancare bogata in calorii, cu siguranta va fi placul tuturor.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/Sufleu-de-paste-cu-pui-conopida-si-ciupercute.jpg

Sufleu de paste cu pui, conopida si ciupercute chiar daca reprezinta o mancare bogata in calorii, cu siguranta va fi placul tuturor, al celor care sunt foarte pretentiosi, dar si pe gustul celor care doresc un rasfat culinar.

Sufleu de paste cu pui, conopida si ciupercute presupune prepararea unor ingrediente aflate la indemana oricui, preparandu-se repede si usor.

Sufleu de paste cu pui, conopida si ciupercute

Ingrediente pentru sufleu de paste cu pui, conopida si ciupercute:

  • 250 grame paste
  • 500 grame conopida
  • 200 grame ciuperci conserva
  • 100 grame unt
  • 4 fileuri piept de pui
  • 1 conserva rosii in suc propriu
  • 1 ceapa
  • 2 linguri faina alba
  • lapte
  • sare, piper
  • mustar
  • cascaval ras.

Mod de preparare pentru sufleu de paste cu pui, conopida si ciupercute:

Sufleu de paste de pui, conopida si ciupercute reprezinta o mancare usoara, satioasa si simpla de preparat.

Se vor fierbe pastele in apa cu sare, se vor clati cu apa rece si se vor lasa sa se scurga. In acelasi mod se va pregati si conopida care se va lasa in clocot pret de 10 minute.

Dupa acesti pasi, se vor scurge ciupercile din conserva, se vor taia fileurile de pui fasii sau cuburi si se vor lasa la marinat pret de jumatate de ora.

In acest timp, se vacaliceapa in putin unt, adaugandu-se ulterior carnea de pui, ciupercile, rosiile, amestecandu-se continuu.

Dupa aceasta, se va amesteca untul ramas cu faina si lapte si se va preapra un sos bechamel care se va condimenta dupa gust.

Se va aseza intr-un vas termorezistent un rand se paste peste putin ulei sau unt, se vor acoperi pastele cu sosul obtinut, se va adauga amestecul de pui cu ciupercute si se vor imprastia buchetelele de conopida, acoperindu-se totul cu sosul bechamel. Se va presara cascaval ras si se va da totul la cuptor pret de jumatate de ora conform celor specificate de ricettegourmet.com.

Pofta buna!

Citește și: Paste grecesti cu berbecut

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nitu Alina

Alina Nițu este redactor și manager al site-ului yve.ro, absolventă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cu o vastă experiență în jurnalismul online, Alina coordonează activitatea editorială a site-ului și contribuie activ la crearea de conținut de calitate. Este specializată în categoriile horoscop, știri mondene, relații și rețete culinare, oferind cititorilor informații bine documentate și actualizate. Prin dedicarea și profesionalismul său, Alina contribuie la succesul platformei yve.ro, asigurându-se că fiecare articol respectă cele mai înalte standarde de informare.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *