Limoncello de casa reprezinta o reteta prin care puteti obtine usor o versiune excelenta a lichiorului dulce de lamaie cu specific italienesc, o bautura atat de indragita in special vara.
Limoncello de casa este perfect pentru a fi servit la petreceri si ocazii festive, in special asociat cu deserturi de ciocolata, prajituri cu crema, tarte cu citrice si inghetata pe baza de vanilie.
Ingrediente pentru Limoncello de casa:
- 12 lamai proaspete, cu coaja subtire
- 1 sticla de votca de 750 ml
- 3 ½ cani de zahar
- 3 cani de apa
Mod de preparare pentru Limoncello de casa:
- Aveti nevoie doar de coaja lamailor, care trebuie sa fie spalate foarte bine. Curatati de coaja lamaile, in fasii subtiri si eliminati stratul pufos alb.
- Puneti cojile de lamaie intr-un vas mare din sticla si turnati peste ele sticla de votca, dupa care acoperiti vasul cu o folie din plastic si lasati la macerat timp de o saptamana.
- Dupa ce a trecut saptamana, amestecati zaharul si apa intr-o tigaie adanca, la flacara potrivita timp de circa cinci minute, pana cand zaharul s-a dizolvat.
- Turnati amestecul peste votca, acoperiti din nou si lasati combinatia peste noapte la temperatura camerei.
- Strecurati lichiorul de lamaie obtinut, pentru a inlatura cojile, apoi il turnati intr-o sticla pe care o lasati la frigider…
- Serviti rece.
Pofta buna!