Home RETETE Risotto cu pui si ciuperci

Risotto cu pui si ciuperci

autor Elena Yvette
523 views 1 minute timp de citit

Risotto cu pui si ciuperci este o mancare foarte aromata si bogata, ideala pentru masa de pranz sau cina.

Risotto cu pui si ciuperci

Risotto cu pui si ciuperci se prepara repede si usor, iar gustul este minunat, gratie imbinarii aromelor.

Ingrediente pentru risotto cu pui si ciuperci:

  • 3 piepturi de pui fara piele
  • 400 grame ciuperci
  • 300 grame orz
  • 250 ml vin alb
  • 1 litru de supa
  • 3 linguri de parmezan
  • 2 cepe
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • cimbru
  • optional, pentru decor: arpagic verde sau ceapa verde

Mod de preparare pentru risotto cu pui si ciuperci:

  • Se vor sota ceapa si usturoiul dupa care se va adauga puiul si se va lasa pe foc timp de doua minute.
  • Se va adauga orzul si se va praji un minut, dupa care se va turna vinul si se va amesteca pana ce se evapora vinul.
  • Ulterior, se vor adauga si ciupercile, cimbrul si aproape toate supa. Se lasa toate acestea sa fiarba la foc mic pret de 40 de minute, in tot acest timp adaugandu-se treptat si restul supei…
  • Dupa ce se observa ca supa a fost absorbita, se va lua tigaia de pe foc si se va adauga parmezanul si, optional, arpagicul verde sau ceapa verde.

Pofta buna!

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies