Ștrudel cu mere și cremă de brânză

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/10/Ștrudel-cu-mere-și-cremă-de-brânză.jpg

Ștrudelul cu mere și cremă de brânză reprezintă o rețetă de o complexitate medie, rezultatul fiind însă unul extrem de savuros.

Ștrudel cu mere și cremă de brânză

Ștrudelul cu mere și cremă de brânză va fi gata în circa 40 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții potrivit informațiilor de la bbcgoodfood.com.

Ingrediente pentru ștrudel cu mere și cremă de brânză:

  • 1 fâșie de aluat pentru foietaj, descongelată
  • 55 g cremă de brânză ținută la temperatura camerei
  • 1 cană de umplutură de mere călite (niște mere rase, scurse de zeamă, se pun într-un vas împreună cu zahăr și puțin unt, se amestecă și se lasă la foc mic, până se înmoaie și scade zeama, iar după ce s-au răcorit, adăugați și puțină pudră de scorțișoară)
  • 1 linguriță de migdale decojite și mărunțite
  • 2 lingurițe de unt topit
  • 1 linguriță de zahăr

Mod de preparare pentru ștrudel cu mere și cremă de brânză:

  • Așezați într-o tavă hârtie pentru copt și preîncălziți cuptorul la 204ºC.
  • Întindeți aluatul și faceți patru sau cinci tăieturi pe diagonală, de la dreapta la stânga și invers, la intervale egale.
  • Folosiți o pensulă de bucătărie și ungeți cu unt bucățile de aluat.
  • Întindeți crema de brânză în mijlocul fiecărei bucăți și adăugați umplutura de mere.
  • Împăturiți bucățile, încât să se acopere umplutura, apoi le ungeți deasupra cu unt topit, presărați migdale mărunțite, zahăr, apoi transferați ștrudelele în tavă.
  • Introduceți tava la cuptor pentru 12-15 minute, până când aluatul devine pufos și capătă o nuanță de auriu spre brun deschis…
  • Ștrudelele se servesc calde sau ținute la temperatura camerei.

Poftă bună!

Citește și: Prajitură aromată cu morcovi, nuci și caramel

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *