Ștrudelul cu mere și cremă de brânză reprezintă o rețetă de o complexitate medie, rezultatul fiind însă unul extrem de savuros.
Ștrudelul cu mere și cremă de brânză va fi gata în circa 40 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții potrivit informațiilor de la bbcgoodfood.com.
Ingrediente pentru ștrudel cu mere și cremă de brânză:
- 1 fâșie de aluat pentru foietaj, descongelată
- 55 g cremă de brânză ținută la temperatura camerei
- 1 cană de umplutură de mere călite (niște mere rase, scurse de zeamă, se pun într-un vas împreună cu zahăr și puțin unt, se amestecă și se lasă la foc mic, până se înmoaie și scade zeama, iar după ce s-au răcorit, adăugați și puțină pudră de scorțișoară)
- 1 linguriță de migdale decojite și mărunțite
- 2 lingurițe de unt topit
- 1 linguriță de zahăr
Mod de preparare pentru ștrudel cu mere și cremă de brânză:
- Așezați într-o tavă hârtie pentru copt și preîncălziți cuptorul la 204ºC.
- Întindeți aluatul și faceți patru sau cinci tăieturi pe diagonală, de la dreapta la stânga și invers, la intervale egale.
- Folosiți o pensulă de bucătărie și ungeți cu unt bucățile de aluat.
- Întindeți crema de brânză în mijlocul fiecărei bucăți și adăugați umplutura de mere.
- Împăturiți bucățile, încât să se acopere umplutura, apoi le ungeți deasupra cu unt topit, presărați migdale mărunțite, zahăr, apoi transferați ștrudelele în tavă.
- Introduceți tava la cuptor pentru 12-15 minute, până când aluatul devine pufos și capătă o nuanță de auriu spre brun deschis…
- Ștrudelele se servesc calde sau ținute la temperatura camerei.
Poftă bună!
Citește și: Prajitură aromată cu morcovi, nuci și caramel
Niciun comentariu încă