Vafe din faina de ovaz si dovleac

Share

Vafele din faina de ovaz si dovleac sunt o idee buna pentru desert sau gustare dulce. Dincolo de faptul ca au un gust nemaipomenit, sunt si sanatoase.

Vafe din faina de ovaz si dovleac

Vafele din faina de ovaz si dovleac se prepara foarte usor. Daca doriti sa va impresionati musafirii sau pur si simplu sa va delectati cu ceva aromat si gustos, atunci ar trebui sa incercati aceasta reteta. Va prezentam cum puteti face patru vafe mari.

Ingrediente pentru vafe din faina de ovaz si dovleac:

  • 200 g faina de ovaz
  • 7 ½ lingurite de unt topit
  • 120 g piure de dovleac copt
  • 3 oua proaspete
  • 2/3 cana de lapte la alegere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de scortisoara
  • ¼ lingura de nucsoara macinata
  • ½ lingura de ghimbir macinat
  • ½ lingura de ienibahar macinat
  • 3 linguri de sirop de artar sau miere
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • ¾ lingura de sare

Mod de preparare pentru vafe din faina de ovaz si dovleac:

  • Intr-un bol mare, amestecati bine faina de ovaz, praful de copt, sarea, scortisoara, ghimbirul, nucsoara si ienibaharul.
  • Intr-un alt bol, mediu, bateti ouale, apoi adaugati laptele, untul, piureul de dovleac copt si esenta de vanilie si continuati sa amestecati pana se omogenizeaza.
  • Turnati compozitia lichida peste cea solida; amestecati usor cu o lingura mare, sa se combine, apoi lasati aluatul deoparte pentru 10 minute.
  • Aveti nevoie de un aparat pentru facut vafe sau sandvisuri, pe care sa il incingeti.
  • Dupa cele 10 minute, mai amestecati o data usor cu lingura. Aluatul trebuie sa fie inchegat. Turnati aluatul in aparat si asteptati sa se coaca; in momentul in care aluatul devine auriu si crocant, il transferati pe o hartie pentru copt si il lasati deoparte.
  • Repetati pasii pentru aluatul ramas…
  • Puteti decora vafele, la alegere, cu sirop de artar sau miere, nucsoara, nuci, alune, migdale zdrobite ori frisca.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news