Vafe din faina de ovaz si dovleac

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/08/Vafe-din-faina-de-ovaz-si-dovleac.jpg

Vafele din faina de ovaz si dovleac sunt o idee buna pentru desert sau gustare dulce. Dincolo de faptul ca au un gust nemaipomenit, sunt si sanatoase.

Vafe din faina de ovaz si dovleac

Vafele din faina de ovaz si dovleac se prepara foarte usor. Daca doriti sa va impresionati musafirii sau pur si simplu sa va delectati cu ceva aromat si gustos, atunci ar trebui sa incercati aceasta reteta. Va prezentam cum puteti face patru vafe mari după cum este detaliat de womensweeklyfood.com.au.
Ingrediente pentru vafe din faina de ovaz si dovleac:

  • 200 g faina de ovaz
  • 7 ½ lingurite de unt topit
  • 120 g piure de dovleac copt
  • 3 oua proaspete
  • 2/3 cana de lapte la alegere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de scortisoara
  • ¼ lingura de nucsoara macinata
  • ½://yve.ro/articole-sanatate/medicina-preventiva/vanilia-un-redutabil-antidepresiv/” title=”vanilie” data-wpil-keyword-link=”linked” data-wpil-monitor-id=”11825″>vanilie
  • ¾ lingura de sare

Mod de preparare pentru vafe din faina de ovaz si dovleac:

  • Intr-un bol mare, amestecati bine faina de ovaz, praful de copt, sarea, scortisoara, ghimbirul, nucsoara si ienibaharul.
  • Intr-un alt bol, mediu, bateti ouale, apoi adaugati laptele, untul, piureul de dovleac copt si esenta de vanilie si continuati sa amestecati pana se omogenizeaza.
  • Turnati compozitia lichida peste cea solida; amestecati usor cu o lingura mare, sa se combine, apoi lasati aluatul deoparte pentru 10 minute.
  • Aveti nevoie de un aparat pentru facut vafe sau sandvisuri, pe care sa il incingeti.
  • Dupa cele 10 minute, mai amestecati o data usor cu lingura.Aluatul trebuie sa fie inchegat. Turnati aluatul in aparat si asteptati sa se coaca; in momentul in care aluatul devine auriu si crocant, il transferati pe o hartie pentru copt si il lasati deoparte.
  • Repetati pasii pentru aluatul ramas…
  • Puteti decora vafele, la alegere, cu sirop de artar sau miere, nucsoara, nuci, alune, migdale zdrobite ori frisca.

Pofta buna!

Citește și: Prăjitură cu biscuiți și ciocolată

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *