Ardei umpluti cu taitei

Share

Ardeii umpluti cu taitei se prepara usor si sunt perfecti pentru masa de pranz sau pentru cina.

Ardei umpluti cu taitei

Ardeii umpluti cu taitei reprezinta o combinatie savuroasa, usor de digerat. Va prezentam cum puteti pregati sase bucati.

Ingrediente pentru ardei umpluti cu taitei:

  • 6 ardei grasi de orice culoare
  • 230 g taitei
  • 2 lingurite de ulei extravirgin de masline
  • 2 lingurite de capere, clatite si scurse
  • ½ ceapa rosie proaspata
  • 2 file de ansoa
  • 2 lingurite otet de vin rosu
  • cateva frunze proaspete de oregano
  • sare

Mod de preparare pentru ardei umpluti cu taitei:

  • Taiati subtire ceapa rosie.
  • Frigeti ardeii grasi direct pe flacara de la aragaz, intorcandu-i pe rand cu un cleste de gatit SAU perpeliti-i bine pe un gratar.
  • Puneti ardeii intr-un bol mare, ii acoperiti cu o folie din plastici si ii lasati acolo pentru 15 minute, dupa care inlaturati cojile, semintele si miezul.
  • Intr-o oala, puneti apa la fiert si dati-o in clocot, apoi adaugati putina sare si taiteii. Ii fierbeti cu doua minute mai putin decat scrie in instructiuni, apoi ii scoateti si ii scurgeti.
  • Incingeti cuptorul la 175˚C.
  • Incingeti o tava adanca la temperatura medie-inalta si turnati ulei, apoi adaugati fileurile de ansoa, turtindu-le cu o lingura pana cand se dizolva. Adaugati ceapa si caperele, dupa care lasati la pe aragaz timp de trei minute si agitati tigaia frecvent pana ce se inmoaie ceapa. Turnati otet si lasati sa se gateasca agitand tigaia in continuare, pana cand otetul este pe punctul de a se evapora. Adaugati pastele si apasati-le putin ca sa se integreze.
  • Asezonati interiorul fiecarui ardei cu sare apoi ii umpleti cu ½ cana din amestec cu taitei – indesati cu o furculita.
  • Asezati ardeii unul langa altul intr-o tava ovala pentru cuptor si lasati 10-15 minute, pana cand taiteii incep sa devina maronii in unele portiuni, apoi ii scoateti.
  • Ii lasati sa se raceasca putin si adaugati frunze de oregano…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news