HomeFRUMUSETECoafuri Sfaturi pentru un păr suplu și strălucitor

Sfaturi pentru un păr suplu și strălucitor

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/11/Sfaturi-pentru-un-păr-suplu-și-strălucitor.png

Niste sfaturi pentru un păr suplu și strălucitor sunt de mare ajutor atunci când doriți să abordați cele mai bune metode de îngrijire a acestuia. În acest articol, vă prezentăm tot ceea ce este important de știut despre acest subiect.

Sfaturi pentru un păr suplu și strălucitor

Aceste sfaturi pentru un păr suplu și strălucitor sunt oferite de către specialiști. Părul are de suferit când vremea este rece, când părul va intra sub protecția pălăriilor, a basmalelor şi a căciulilor. Înainte de a-l supune la chin şi la recluziune, să-l ajutăm să respire profund, să se încarce de sănătate şi frumuseţe.

• Efectul apei. Unele sfaturi pentru un păr suplu și strălucitor pot veni chiar și de la vedete. Actriţa Sharon Stone se spală pe cap cu apă minerală, fapt ce împiedică resturile de calcar să rămână în păr. Apa minerală pentru ultimul clătit face părul mai plin şi mai uşor de coafat.

• Blond-cocktail. Culorile deschise reflectă lumina şi fac coafura mai plastică. Pentru şuviţe solare: se amestecă sucul de la o lămâie cu un păhărel de vodcă (sau ceva mai „blând”, cu un ceai concentrat de muşeţel), se dă pe păr şi se usucă la soare.

• Secretul fixativului (John Frieda, coafor din Londra). Dacă fixativul este pulverizat de sus în jos pe părul subţire, acesta se încarcă adeseori prea tare. Pulverizaţi fixativul – pentru mai mult volum – de jos în sus, spre rădăcina părului.

• Tunsoarea în trepte. Cunoscuta actriţă Meg Ryan pledează pentru tunsoarea în trepte, optimă pentru părul subţire. Face părul să para mai umflat şi se coafează mai bine.

• Tipul „perie”. Specialiştii de la Vidal Sasoon (Londra) ne oferă următoarele sfaturi pentru un păr suplu și strălucitor: se folosesc pentru volum perii rotunde cu ţepi din plastic sau ceramică antistatică. Acestea înfoaie părul, nu se încurcă în cel subţire şi sunt uşor de utilizat. Se pulverizează fixativ la rădăcina părului, se usucă dat peste cap cu foehnul şi se „aruncă” puternic înapoi, în faţă.

• Meşele de susţinere – Marlies Moller, coafeză din Hamburg, ne oferă următoarele sfaturi pentru un păr suplu și strplucitor: Pentru păr mai puţin bogat, se fixează câteva meşe subţiri în vârful capului (sub păr). Susţin bine părul şi-l fac să pară mai bogat şi mai suplu.

• Şuviţe pentru volum (Jaques Dessange, coafor din Paris). Şuviţele colorate înăspresc părul, care câştigă ca volum şi se lasă mai uşor coafat. În special şuviţele deschise la culoare!

• Importanţa cărării. Specialistul George Michael din New York recomandă pentru părul lung cărarea într-o parte, pe cat posibil pe dreapta. În felul acesta, fiecare mişcare a capului împinge părul spre vârtejul de la ceafă şi spre muşchiul care ridică părul, stimulând irigarea cu sânge şi hrănirea rădăcinilor.

• Tapatul-fulger (Marlies Moeller, coafeză din Hamburg). Tapatul creează rapid mai mult volum în cazul părului lipit de cap sau al cocurilor. Se tapează părul cu pieptănul de la vârf la rădăcină şi se fixează cu spray. Important: folosiţi piepteni cu canturi mai rotunjite şi un spray care să nu lipească părul.

• Cura cu bere. Catherine Zeta-Jones îşi clăteşte cu bere părul după spalat. Este uşor de folosit şi nu are miros.

• Schimbarea direcţiei – Gio Punto, stilist din New York ne oferă aceste sfaturi pentru un păr suplu și strălucitor: Pentru ca părul din creştetul capului şi din părţi să fie mai umflat, el trebuie pieptănat mai întâi spre dreapta, uscat cu feonul, apoi pieptănat spre stânga şi coafat.

• Stimularea cu vitamine. Top-modelul Cindy Crawford ia zilnic – pentru frumuseţea părului – vitamina A şi substanţe minerale. Universitatea Boston (SUA) recomandă pe zi: 75 mg vitamina C, 75 mg biotină, 15 mg fier, 15 mg zinc şi 300 micrograme acid folic (se găsesc în legumele verzi, fructe, lapte, peşte, soia şi produse integrale).

• Trucul cu bigudiurile (Marlies Moeller, coafeză din Hamburg). Părul scurt sau de lungime mijlocie se răsuceşte pe bigudiuri medii, se stropeşte cu fixativ şi se usucă cu foenul. După 15 minute, se scot bigudiurile şi se scutură părul cu vârfurile degetelor.

• Trucul fără bigudiuri. După ce se spală pe cap, Claudia Schiffer îşi piaptănă părul lung spre faţă, pulverizeaza un fixativ uşor şi flexibil pe rădăcini, îşi usucă părul cu foehnul, şi-l dă puternic peste cap, îl aranjează cu degetele şi… gata!

• Părul pe moaţe – Marlies Moeller, coafeză din Hamburg vine cu următoarele sfaturi pentru un păr suplu și strălucitor: Seara, se dă părul umed cu puţin spray, se pune pe câteva moaţe (şerveţele de hârtie împăturite pe lung). Dimineaţa se scot moaţele şi se aranjează părul doar cu degetele – sau se perie puternic…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed