HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Învață cum să-ți faci manichiura ca o profesionista

Învață cum să-ți faci manichiura ca o profesionista

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,4K views
Învață-cum-sa-ți-faci-manichiura-ca-un-profesionist in Ingrijirea corpului

Învață cum să-ți faci manichiura ca o profesionista! Atunci când vrei ca unghiile tale să arate exact ca după o manichiură la salon însă nu ai timp să apelezi la o profesionista, poți obține o manichiură perfectă și acasă, cât timp ai toate materialele necesare. În cele ce urmează, te învățăm secretele unei manichiuri profesionale, pe care o poți realiza fără efort.

Învață cum sa-ți faci manichiura ca un profesionist

Învață cum să-ți faci manichiura ca o profesionista, urmând sfaturile pe care ți le prezentăm mai jos, pas cu pas.

1. Curață bine unghiile

Învață cum să-ți faci manichiura ca o profesionista, curățând bine unghiile. Primul pas pentru o manichiură profesională este curățarea corectă a unghiilor. Se înmoaie o dischetă din bumbac într-o soluție de curățare a lacului de unghii, care nu conține acetonă. Pentru ca unghiile să nu se deterioreze și să nu se usuce, trebuie ca acestea să fie șterse în mod uniform, înspre vârful ei.

2. Taie sau pilește unghiile

Indiferent de forma aleasă pentru unghii, ele trebuie tăiate cu grijă si ulterior utilizata o pilă specială. Este necesar ca unghiile să fie perfect uscate înainte de pilire.

3. Hidratează

După ce s-a obtinut forma dorită a unghiilor, este deosebit de important ca acestea să fie hidratate foarte bine. Există două variante care îți stau la dispoziție. Prima: poți alege să ții degetele într-un bol cu apă parfumată pentru cinci-zece minute sau a doua: poți folosi o cremă care hidratează pielea și unghiile și care înmoaie cuticulele.

4. Împinge cuticulele

Învață cum să-ți faci manichiura ca o profesionista, împingând cuticulele într-un mod corespunzător. Cei mai mulți specialiști recomandă delicatețe și atenție în împingerea cuticulelor și evitarea tăierii lor cu forfecuța, deoarece acest lucru poate încetini creșterea unghiilor. Se poate folosi un instrument dintr-un lemn moale pentru a împinge ușor cuticulele înspre baza unghiei însă doar după ce acestea au fost hidratate corespunzător.

5. Aplică baza incoloră

Învață cum să-ți faci manichiura ca o profesionista, aplicând corect baza incoloră. Pentru a obține o manichiură că la salon, frumoasă și rezistență, trebuie aplicate trei straturi de lac de unghii. Se începe cu o bază incoloră care hidratează și protejează foarte bine unghia un timp îndelungat. Trebuie aplicată înspre vârful unghiei și lăsată să se usuce complet, fapt care durează timp de până la 20 de minute.

6. Aplică oja colorată

După alegerea nuanței potrivite, aceasta trebuie aplicată pe unghii chiar în două straturi. Pentru a prelungi durata de folosire a lacului de unghii și a ojei, acestea pot fi pastrate la frigider.

7. Aplică lacul

A treia și ultima aplicare este opțională însă poate păstra mai bine culoarea pe unghii, așadar poți aplica și un al treilea strat de lac. De asemenea, acest lac special poate oferi unghiilor, pe lângă o mai bună rezistență, și un plus de strălucire.

8. Folosește o loțiune de mâini

Învață cum să-ți faci manichiura ca o profesionista, utilizând o loțiune pentru îngrijirea mâinilor. La final, pentru a se obține acelasi efect de prospețime ca la salon, se folosește o lotiune specială pentru mâini, doar dupa ce ultimul strat de lac s-a uscat complet…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed