HomeFRUMUSETEIngrijirea tenului Cum scapi de urdori

Cum scapi de urdori

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,7K views
Cum-scapi-de-urdori in Ingrijirea tenului

Urdorile sunt cauzate de o inflamatie a pleoapelor numita blefarita. Netratata, aceasta poate duce la caderea genelor, asa ca ai grija cand descoperi ca ai asa ceva.

Cum scapi de urdori

Blefarita

Porii astupati de pe linia genelor pot contribui la aparitia urdorilor, cauzate de obicei de combinatia unor factori. Blefarita este clasificata in: blefarita stafilococa, cauzata de bacterii, blefarita seboreica, cauzata de matreata de pe sprancene si scalp si blefarita meibomiama, cauzata de producerea excesiva de ulei a pileii si glandelor conectate cu pleoapele.

In cele mai multe cazuri, cand urdorile sunt singurul simptom, poti folosi produse de pe piata pentru a  rezolva problema. Cand inflamatia pleoapelor devine severa, dermatologii iti pot prescrie antibiotice topice.

Unele schimbari alimentare te pot ajuta in blefarita seboreica. Suplimentele cu ulei de peste, bogate in acizi grasi Omega-3 sunt o alegere buna, dar trebuie sa le iei dupa ce ai consultat medicul.

Sapunuri speciale pentru urdori

Cea mai obisnuita recomandare pentru urdori este sapunul cu piritona de zinc. Disponibil in farmacii, acest sapun special poate curata blefarita, dar trebuie folosit corect. Ingredientul activ poate irita ochii, asa ca niciodata nu spala direct liniile genelor. Inchide ochii strans si spala toata fata, inclusiv pleoapele.

Sapunul bogat in ulei de ceai verde poate avea efecte similare, dar nu atat de intense, asa ca este cea mai buna alegere cand observi pentru prima data urdorile pe gene.

Samponul pentru bebelusi

Sa iti speli pleoapele cu sampon de bebelusi te poate ajuta sa scapi de urdori, iar dermatologii il recomanda pentru cazurile usoare. Fie ca alegi un produs de firma sau unul diferit, asigura-te ca samponul are o formula non-iritanta.

Afunda un disc de bumbac in sampon de bebelusi diluat si curata usor pleoapele de cateva ori. Repeta zilnic sau de doua ori pe zi, cand urdorile devin o problema…

Uleiul de migdale

Masajul cu ulei de migdale se recomanda cand pielea din zona pleoapelor este foarte uscata. Este un remediu care ajuta pielea sa se mentina hidratata si poate ajuta la cresterea unor gene mai sanatoase.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed