HomeFRUMUSETEMachiaj Îngrijirea tenului uscat

Îngrijirea tenului uscat

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/10/Îngrijirea-tenului-uscat1.jpg

Pielea uscata este subţire, mată, „strânge” şi are tendinţa să se cojească şi să se înroşească uşor. În plus, este acoperită cu vinişoare dilatate. Deoarece glandele sebacee nu produc grăsime suficientă şi nu formează propria peliculă protectoare, din cauza frigului şi a vântului pe faţă apar foarte devreme ridurile.

Hidratarea este şi ea deficitară, fiindcă pielea, deşi absoarbe apa, nu o poate fixa. Tenul uscat este un tip de ten foarte des întâlnit și necesită o îngrijire intensivă, bine pusă la punct, având drept scopuri principale regenerarea, hrănirea şi hidratarea. În acest articol, vă prezentăm metode prin care puteți realiza îngrijirea tenului uscat.

Acest tip de piele este sensibil și expus alergiilor, din cauza faptului că nu poate produce suficient sebum care să protejeze și să curețe, iar pielea este deshidratată. Ce este de făcut? În primul rând, trebuie evitată folosirea apei de la robinet atunci când curățăm acest tip de ten, deoarece îl usucă și mai mult – folosiți apă minerală în loc, pentru înviorare; de asemenea, se recomandă pulverizarea acesteia pe piele în fiecare dimineață, cu ajutorul unui spray.

Pentru ca îngrijirea tenului uscat să fie cât mai eficientă, folosiți produsele specifice, cu pH neutru, iar când faceți baie sau duș, se recomandă utilizarea uleiurilor pentru bebeluși; evitați să vă spălați cu săpunuri alcaline, căci afectează tenul uscat. Aplicați creme fine destinate pielii deshidratate, pentru a o revitaliza însă fără a folosi prea multă cantitate în jurul ochilor.

Zi după zi

Curăţati-vă faţa dimineaţa şi seara cu un lapte hrănitor cu substanţe active precum calendula (gălbenele), levănţică sau apă de trandafiri. Clătiţi-vă apoi cu infuzie de lavandă sau de petale de trandafir şi împrospătaţi-vă tenul cu apă de faţă cu petale de trandafir sau cu flori de soc.

După curăţare, folosiţi o cremă hidratantă, suficient de grasă, cu vitamina E, extract de calendula, ulei de migdale dulci, unt de shea sau lăptişor de matcă…

Luna în creştere şi luna plină sunt perioadele cele mai propice pentru îngrijirea tenului uscat. Răsfăţaţi-vă faţa şi trupul cu măşti hidratante, comprese şi băi cu uleiuri parfumate. Pielea uscată necesită zilnic o atenţie sporită şi o îngrijire specială. Deosebit de eficiente pentru tenul dvs. sunt cremele de faţă cu lăptişor de matcă.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed