Home FRUMUSETEModele de unghii Modele de unghii cu puncte polka

Modele de unghii cu puncte polka

autor Elena Yvette
2k views 4 minute timp de citit

Punctele polka reprezinta un design vechi, simplu si dragut. A fost reinventat de multe ori de-a lungul anilor si poate fi gasit atat pe diferite articole vestimentare, cat si pe unghii. Daca ai descoperit de curand aceast tipar si doresti sa te specializezi in tehnicile de realizare, te invitam sa citesti acest articol, iar apoi sa pui in practica informatiile pentru a realiza niste modele de unghii cu puncte polka deosebite.

Modele de unghii cu puncte polka

Termenul „polka” inseamna „femeie poloneza” si initial a fost folosit ca numele unui dans celebru originar din Cehia de astazi, care a creat isterie in intreaga lume in perioada 1830 – 1835 si a impresionat pana si generatiile urmatoare, in 1840-1890, ducand la crearea unor cluburi de dans. De atunci, punctele polka au fost adoptate in diverse domenii. De exemplu, au capatat semnificatii in moda, fiind purtate pe uniformele specifice acelui dans, apoi au devenit populare datorita tendintor lansate de vedetele secolului al XX-lea (precum Katharine Hepburn si Marilyn Monroe), ramanand in istoria modei drept niste tipare reprezentative.

In zilele noastre sunt purtate cu succes pe unghii, in diferite combinatii de culori si dimensiuni, care mai de care mai interesante si deosebite, cum sunt urmatoarele:

puncte polka colorate pe unghii

1. Modele de unghii cu puncte polka in culori intense

• Varianta 1 – Negru, auriu, fuchsia si mov
Pentru acest exemplu de model, am ales oja neagra (folosita ca baza), oja aurie, fuchsia si mov (pentru puncte).  Procedeul este extrem de simplu: se aplica oja neagra, apoi se fac punctele cu nuanta aurie, dupa care se aplica fuchsia, apoi movul. Poti alege si nuante in contrast.

• Varianta 2 – Galben, verde, turcoaz si mov
Acest model se poate face rapid, este dragut, in niste culori vesele. Ai nevoie de o ustensila pentru facut puncte sau o scobitoare; pentru acest exemplu am ales oja galbena, verde, turcoaz si mov (bineinteles, poti folosi orice nuante preferi), lac transparent.

Aplica intai oja galbena ca baza, apoi fa punctele mari folosind celelalte culori, adauga puncte mai mici pe cele mari (incearca sa faci punctele mici cat mai in centrul celor mari, pentru a crea iluzia ca ies in relief) si apoi umple spatiul dintre ele cu unele si mai marunte, pentru a crea un efect interesant, iar la final aplica lacul transparent.

model de unghii colorate cu puncte polka

Asteapta ca fiecare strat sa se usuce inainte de a-l adauga pe urmatorul, altfel ojele se vor amesteca si iti vor strica toata munca. In cazul in care oja nu este uniforma la final din cauza punctelor, adauga un al doilea strat de lac transparent.

2. Modele de unghii cu puncte polka in culori pastelate
Daca nu te pasioneaza culorile intense ori pur si simplu iti doresti niste modele de unghii cu puncte polka pe baza de culori pastelate, atunci iti prezentam aceste variante finute si amuzante, care vor fi o incantare pentru persoanele care iti remarca manichiura:

• Varianta 1 –  Puncte polka in nuante de bej, verde deschis, albastru, lila si rosu
Pentru acest exemplu, ai nevoie de urmatoarele nuante de oja: bej, verde deschis, albastru, lila, rosu, plus un lac transparent; iti trebuie si o ustensila pentru desenat puncte (sau o scobitoare, ori bold). Intai aplici oja de baza (in cazul acesta, lila) si apoi lasi sa se usuce. Apoi, incepi cu oja cea mai inchisa la culoare dintre cele de pe lista (aici, albastrul) si faci mici puncte la baza unghiei. In continuare, procedezi la fel si cu urmatoarea nuanta mai deschisa (poti sa le si suprapui). Fa apoi puncte mari cu o culoare intensa, precum rosul, si pune-le in patru sau cinci locuri, concentrandu-te asupra catorva de la baza si apoi asupra altora din varf. La final, suprapune cateva puncte aleatoare pentru a oferi un aspect aparte. Poti adauga si unele puncte galbene pentru a inveseli manichiura, daca doresti.

unghii cu puncte polka

• Varianta 2 – nuanta de piersica, bej si roz aprins
Daca preferi un alt model, poti modifica prin adaugarea unor puncte mai mari si suprapunerea culorilor. De asemenea, daca iti doresti ceva care sa nu fie tipator, dar care sa atraga atentia intr-un mod placut, atunci ai posibilitatea sa adaugi o oja mata la final (dupa ce unghiile s-au uscat in prealabil), care sa tempereze punctele polka. Se procedeaza la fel ca la modelul precedent, doar se dispun altfel punctele: pe o latura a unghiei. Ai nevoie de o oja de nuanta piersicii, una bej, roz aprins si un lac transparent.

unghii roz cu puncte polka

Ca baza, foloseste bejul, dupa care incepe sa adaugi puncte in doua sau trei marimi, cu ajutorul ustensilei si a celorlalte oje in culori diferite, iar la final poti aplica (sau nu) inca un strat de oja mata, ori optezi doar pentru lacul transparent. Cum se procedeaza: mai intai, aplica oja de baza, lasa sa se usuce, apoi fa puncte mari intr-o culoare inchisa, pe o singura latura a unghiei. Dupa aceea, aplica ojele in nuante deschise intre punctele mari. Dupa ce ai umplut spatiul, poti adauga unele care sa se suprapuna, iar la final sa adaugi lac transparent…

Model unghii cu puncte polkaunghii negre cu puncte polkapuncte polka pe unghiimanichiura cu puncte polkaunghii cu bulineunghii cu modele de puncte polka

model unghii cu inimioare si puncte polkapuncte polka pe unghii

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies