Cremă de ciocolată

Share

Crema de ciocolată preparată acasă are un gust minunat și se prepară rapid, din doar câteva ingrediente.

Crema de ciocolată se poate consuma ca atare sau o puteți adăuga într-o mulțime de deserturi; de exemplu, o puteți folosi pentru decorarea prăjiturilor, ca topping sau umplutură pentru clătite ori drept glazură.

Ingrediente pentru cremă de ciocolată:

  • un ou
  • 500 g unt ținut la temperatura camerei
  • 300 ml lapte
  • 250 g zahăr granulat
  • 100 g cacao pudră
  • o linguriță de esență de rom

Mod de preparare pentru cremă de ciocolată:

  • Puneți într-un bol zahărul și oul, pe care le frecați bine; turnați apoi amestecul într-o oală, pe care o lăsați la foc potrivit.
  • Adăugați treptat laptele, amestecând încontinuu; după primul clocot, luați oala de pe foc și lăsați compoziția să se răcorească timp de 30 de minute.
  • Într-un alt bol, mixați untul până devine spumă, apoi turnați peste el compoziția preparată anterior; amestecați totul până obțineți o cremă consistentă.
  • Adăugați cacaua pudră, esența de rom și amestecați rapid timp de zece minute…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news