Retete de sarbatori

Retete de sarbatori usor de facut de orice gospodina. Alege ce retete de sarbatori ti se potrivesc pentru a avea momente de neuitat.Atunci cand se apropie sarbatorile, fie ca sunt cele de iarna sau cele pascale, imediat ne gandim la ce vom pune pe masa, astfel incat sa fie mancare din belsug, pentru toate gusturile si pentru toate preferintele. Pentru a nu ramane niciodata in pana de idei, este ideal sa avem in vedere unele dintre cele mai inspirate retete de sarbatori, fie ca sunt traditionale sau reinterpretate.In general, pentru multe dintre delicioasele retete de sarbatori avem nevoie de ingrediente diverse, multe la numar, astfel incat preparatele sa fie complexe, diferite de cele pe care le servim in mod obisnuit. Astfel, carnea, legumele, lactatele, condimentele si ingredientele pentru deserturi trebuie sa se afle obligatoriu pe lista de cumparaturi. Bineinteles ca puteti renunta la unele dintre acestea daca nu va plac, daca nu aveti disponibilitatea de a le gati sau daca nu le vedeti rolul la masa de sarbatoare.Cand vine vorba de retete de sarbatori, trebuie sa stim ca acestea exista intr-o multitudine de combinatii, acestea fiind potrivite atat pentru feluri principale, cat si pentru deserturi sau gustari. Fripturile, salatele, ciorbele sau prajiturile sunt cateva dintre preparatele care merita servite la o masa de sarbatoare precum cea de Craciun, de Revelion sau de Paste. Sigur ca pentru fiecare dintre acestea exista o lista de retete de sarbatori specifica, de Craciun elementul principal fiind carnea de porc, iar de Paste cea de miel.Cozonacul si sarmalele sunt niste preparate care nu lipsesc niciodata de pe masele de sarbatori. La fel se intampla si cu diferitele salate sau prajituri preparate in casa. In schimb, unele feluri de mancare se prepara numai cu anumite ocazii, cel mai bun astfel de exemplu fiind ouale rosii. Astfel ca, anumite retete de sarbatori trebuie alese in functie de perioada anului, dar si de invitatii pe care ii veti avea, caci trebuie sa tineti cont de preferintele tuturor.Pentru cele mai multe retete de sarbatori condimentele sunt foarte importante, acestea intensificand aroma preparatelor. Fie ca alegeti condimente uzuale, ca sarea, piperul sau boiaua de ardei, fie ca va indreptati spre unele mai deosebite, precum chilli sau turmeric, ideal este sa potriviti perfect gusturile, astfel incat sa obtineti niste retete de sarbatori delicioase.De asemenea, nu trebuie sa uitati de felul in care aranjati mancarea in farfurie, caci si acesta este foarte important atunci cand vine vorba de retete de sarbatori. Aspectul mancarii spune multe despre gustul acesteia si despre resursele investite – timp, ingrediente, pasiune.

Sos pentru retete cu carne de curcan

Sosul pentru retetele cu carne de curcan sunt nelipsite de pe masa de sarbatoare.

Somon cu sos de coriandru

Somonul cu sos de coriandru este o rețetă simplă și delicioasă, ideală pentru cină, care este gata în circa 20 de minute.Somonul cu sos de coriandru se prepară la tigaie sau pe grill, iar...

Zacusca din vinete cu usturoi

Zacusca din vinete cu usturoi este o reteta sanatoasa, usor de facut, pe care o vor adora cei care prefera sa manance aromat si condimentat.Zacusca din vinete cu usturoi poate fi servita atat pe...

Carne de rata cu sos de mandarine

Carnea de rata cu sos picant de mandarine la tava este o reteta culinara aromata, savuroasa si satioasa, ideala momentelor speciale petrecute alaturi de cei dragi.

Rondele de cartofi cu cimbru

Rondelele de cartofi cu cimbru reprezintă o mâncare foarte gustoasă care poate fi consumată ca atare sau drept garnitură la fripturi de tot felul, diverse grătare sau mâncăruri cu pește.Rondelele de cartofi cu cimbru pot...

Salata de spanac cu ou si bacon

Salata de spanac cu ou si bacon este grozava ca garnitura, dar se poate consuma si drept gustare simpla.Salata de spanac cu ou si bacon este sanatoasa, iar gustul sau deosebit este completat de...

Carne de pui cu ardei piri-piri

Carne de pui cu ardei piri-piri reprezinta o specialitate de carne de pui la gratar, ardeiul piri-piri fiind cel cu care se pregateste sosul cu care va fi servit puiul.

Paine crestata cu cascaval

Paine crestata cu cascaval este o reteta vegetariana care imbina perfect gustul savuros de cascaval topit cu cel proaspat de ceapa verde.Painea crestata cu cascaval, atat de simpla si gustoasa, poate fi servita ca...

Ciorbă de lobodă roșie

Ciorba de lobodă roșie este specifică primăverii și are un gust delicios; în plus, este și simplu de preparat.Ciorba de lobodă roșie există în mai multe variante, iar aceasta este una de post ce...

Ridichi rosii la cuptor cu verdeturi

Ridichi rosii la cuptor cu verdeturi este o reteta savuroasa pentru cina si se poate consuma atat simpla, cat si drept garnitura la o mancare cu carne de porc, pui sau peste.Ridichiile rosii la...
error: Alert: Content is protected !!