Retete de sarbatori

Retete de sarbatori usor de facut de orice gospodina. Alege ce retete de sarbatori ti se potrivesc pentru a avea momente de neuitat.Atunci cand se apropie sarbatorile, fie ca sunt cele de iarna sau cele pascale, imediat ne gandim la ce vom pune pe masa, astfel incat sa fie mancare din belsug, pentru toate gusturile si pentru toate preferintele. Pentru a nu ramane niciodata in pana de idei, este ideal sa avem in vedere unele dintre cele mai inspirate retete de sarbatori, fie ca sunt traditionale sau reinterpretate.In general, pentru multe dintre delicioasele retete de sarbatori avem nevoie de ingrediente diverse, multe la numar, astfel incat preparatele sa fie complexe, diferite de cele pe care le servim in mod obisnuit. Astfel, carnea, legumele, lactatele, condimentele si ingredientele pentru deserturi trebuie sa se afle obligatoriu pe lista de cumparaturi. Bineinteles ca puteti renunta la unele dintre acestea daca nu va plac, daca nu aveti disponibilitatea de a le gati sau daca nu le vedeti rolul la masa de sarbatoare.Cand vine vorba de retete de sarbatori, trebuie sa stim ca acestea exista intr-o multitudine de combinatii, acestea fiind potrivite atat pentru feluri principale, cat si pentru deserturi sau gustari. Fripturile, salatele, ciorbele sau prajiturile sunt cateva dintre preparatele care merita servite la o masa de sarbatoare precum cea de Craciun, de Revelion sau de Paste. Sigur ca pentru fiecare dintre acestea exista o lista de retete de sarbatori specifica, de Craciun elementul principal fiind carnea de porc, iar de Paste cea de miel.Cozonacul si sarmalele sunt niste preparate care nu lipsesc niciodata de pe masele de sarbatori. La fel se intampla si cu diferitele salate sau prajituri preparate in casa. In schimb, unele feluri de mancare se prepara numai cu anumite ocazii, cel mai bun astfel de exemplu fiind ouale rosii. Astfel ca, anumite retete de sarbatori trebuie alese in functie de perioada anului, dar si de invitatii pe care ii veti avea, caci trebuie sa tineti cont de preferintele tuturor.Pentru cele mai multe retete de sarbatori condimentele sunt foarte importante, acestea intensificand aroma preparatelor. Fie ca alegeti condimente uzuale, ca sarea, piperul sau boiaua de ardei, fie ca va indreptati spre unele mai deosebite, precum chilli sau turmeric, ideal este sa potriviti perfect gusturile, astfel incat sa obtineti niste retete de sarbatori delicioase.De asemenea, nu trebuie sa uitati de felul in care aranjati mancarea in farfurie, caci si acesta este foarte important atunci cand vine vorba de retete de sarbatori. Aspectul mancarii spune multe despre gustul acesteia si despre resursele investite – timp, ingrediente, pasiune.

Curry de carne de pui cu spanac

Curry de carne de pui cu spanac este o reteta inedita cu gust savuros, o combinatie inedita dintre aroma puiului cu cea a spanacului in curry.

Cel mai gustos cozonac de Paști

Cel mai gustos cozonac este atracția sărbătorilor Pascale, iar cei mici sunt mereu înnebuniți după el. Din acest motiv, am decis să împărtășim cu tine rețeta celui mai gustos cozonac cu nucă.Timpul de pregătire...
Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac și brânză dulce de vaci

Pasca cu aluat de cozonac reprezintă rețeta tradițională a acestui desert nelipsit de pe masa de Paște.Pasca cu aluat de cozonac are în compoziția acesteia brânză dulce de vaci, cu un conținut mai ridicat...
Cozonac pufos moldovenesc

Cozonac pufos moldovenesc cu nucă și cacao

Cozonac pufos – rețetă pentru un cozonac ce vă va încânta invitații la masa de Paște. Rețeta autentică de cozonac pufos, la care apelau bunicile noastre.Fiecare gospodină își dorește să facă un cozonac pufos...
Pasca cu branza fara aluat

Pască cu brânză fără aluat

Pasca cu brânză fără aluat este desertul tipic pentru sărbătorile pascale, fiind indispensabilă de pe mesele românilor în această perioadă.Pasca cu brânză fără aluat poate fi considerată un cheesecake reinterpretat, datorită faptului că reprezintă,...
Pasca-cu-smantana-fara-aluat

Pasca cu smantana fara aluat

Pasca cu smantana fara aluat este una dintre retetele de pasca cu care nu veti da gres niciodata atunci cand vine vorba de masa de Paste.Pasca cu smantana fara aluat intra in categoria deserturilor...
Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata neagra: reteta cu si fara aluat

Pasca cu ciocolata este o reinterpretare a traditionalei retete de pasca cu branza si stafide.Pasca cu ciocolata se poate realiza cu aluat sau fara, cu aluat de pandispan, insa se poate face si pasca...
Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenesc | reteta de cozonac moldovenesc din 1871

Cozonac moldovenesc este un desert originar, după cum se observă din denumire, din Moldova.Cozonac moldovenesc se pregătește după o rețetă datând în jurul anului 1871, iar în ceea ce privește gradul de dificulate în...

Salam de biscuiţi de post

Salam de biscuiţi de post cu rahat și varianta cu nucă. Rețeta de salam de biscuiţi preparați în casă.Ce poate fi mai bun decât un salam de biscuiţi? Aromat, dulce şi uşor de preparat,...
Cornulete de post

Cornulețe de post: reteta de cornulețe de post cu borș și ulei

Cornulețe de post delicioase și ușor de făcut când doriți un desert care să vă aducă aminte de copilărie.Rețete de cornulețe de post cu margarină, cu borș și ulei și praf de copt.Cornulețele de...
error: Alert: Content is protected !!