Placinta de carne de miel si cartofi

Placinta de carne de miel si cartofi reprezinta o reteta culinara ideala pentru sarbatorile pascale, dar si pentru orice moment al anului in care iti doresti sa servesti ceva deosebit.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/12/Placinta-de-carne-de-miel-si-cartofi-1.jpg

Placinta de carne de miel si cartofi reprezinta o reteta culinara ideala pentru sarbatori, dar si pentru orice moment al anului in care iti doresti sa prepari ceva deosebit.

Placinta-de-carne-de-miel-si-cartofi-1 in RETETE

Placinta de carne de miel si cartofi este o reteta culinara complexa, aromata si satioasa. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru sase portii.

Ingrediente pentru placinta de carne de miel si cartofi:

  • 450 g de carne de miel tocata
  • 1 lingura de sare
  • ½ lingura de piper
  • 3 lingurite de unt sau margarina
  • 1 ceapa mica tocata
  • 3 lingurite de faina
  • 2 linguri de cimbru proaspat tocat
  • 3 cani de lapte
  • 3 cani de branza Cheddar rasa
  • 1 kg de cartofi curatati de coaja si taiati in felii subtiri
  • putin ulei

Mod de preparare pentru placinta de carne de miel si cartofi:

  • Incingeti cuptorul la 190ºC si ungeti cu putin ulei o caserola.
  • Intre timp, puneti carnea tocata intr-o tigaie cu putin ulei si o lasati pe foc timp de cinci, pana la sapte minute, incat sa se patrunda, amestecand frecvent, dupa care o scurgeti.
  • Intre timp, intr-o tigaie mare si adanca topiti untul sau margarina la o temperatura medie spre scazuta. Adaugati ceapa si o sotati timp de doua minute, amestecand ocazional, pana se inmoaie, dupa care adaugati faina si mai lasati inca unul-doua minute, amestecand constant, pana incepe sa faca bule, apoi luati tigaia de pe foc si adaugati cimbrul si laptele; puneti din nou acest amestec pe foc si il lasati pana incepe sa clocoteasca după cum menționează gousto.co.uk. Il mai lasati un minut pe foc, timp in care amestecati constant, apoi dati tigaia deoparte . Adaugati doua cani de branza Cheddar si o lasati sa se topeasca. Va rezulta un sos.
  • Asezati jumatate din cantitatea de cartofi intr-un strat uniform in caserola, adaugati carnea tocata, apoi restul cartofilor si adaugati sosul cu branza preparat anterior.
  • Acoperiti caserola cu o folie si o introduceti la cuptor pentru 45 de minute.
  • Dupa aceea, o desfaceti, adaugati deasupra o cana de branza Cheddar si introduceti din nou la cuptor caserola, de data aceasta neacoperita, si o lasati 15-20 de minute (sau mai mult), pana cand incepe sa se rumeneasca usor, iar cartofii s-au patruns…
  • Lasati placinta sa se racoreasca cinci minute dupa ce ati scos-o din cuptor, apoi o puteti consuma.

Pofta buna!

Citește și: Friptura de miel in stil grecesc

Abonează-te pe:Yve.ro news

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *