884
Placinta de carne de miel si cartofi reprezinta o reteta culinara ideala pentru sarbatori, dar si pentru orice moment al anului in care iti doresti sa prepari ceva deosebit.
Placinta de carne de miel si cartofi este o reteta culinara complexa, aromata si satioasa. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru sase portii.
Ingrediente pentru placinta de carne de miel si cartofi:
- 450 g de carne de miel tocata
- 1 lingura de sare
- ½ lingura de piper
- 3 lingurite de unt sau margarina
- 1 ceapa mica tocata
- 3 lingurite de faina
- 2 linguri de cimbru proaspat tocat
- 3 cani de lapte
- 3 cani de branza Cheddar rasa
- 1 kg de cartofi curatati de coaja si taiati in felii subtiri
- putin ulei
Mod de preparare pentru placinta de carne de miel si cartofi:
- Incingeti cuptorul la 190ºC si ungeti cu putin ulei o caserola.
- Intre timp, puneti carnea tocata intr-o tigaie cu putin ulei si o lasati pe foc timp de cinci, pana la sapte minute, incat sa se patrunda, amestecand frecvent, dupa care o scurgeti.
- Intre timp, intr-o tigaie mare si adanca topiti untul sau margarina la o temperatura medie spre scazuta. Adaugati ceapa si o sotati timp de doua minute, amestecand ocazional, pana se inmoaie, dupa care adaugati faina si mai lasati inca unul-doua minute, amestecand constant, pana incepe sa faca bule, apoi luati tigaia de pe foc si adaugati cimbrul si laptele; puneti din nou acest amestec pe foc si il lasati pana incepe sa clocoteasca. Il mai lasati un minut pe foc, timp in care amestecati constant, apoi dati tigaia deoparte . Adaugati doua cani de branza Cheddar si o lasati sa se topeasca. Va rezulta un sos.
- Asezati jumatate din cantitatea de cartofi intr-un strat uniform in caserola, adaugati carnea tocata, apoi restul cartofilor si adaugati sosul cu branza preparat anterior.
- Acoperiti caserola cu o folie si o introduceti la cuptor pentru 45 de minute.
- Dupa aceea, o desfaceti, adaugati deasupra o cana de branza Cheddar si introduceti din nou la cuptor caserola, de data aceasta neacoperita, si o lasati 15-20 de minute (sau mai mult), pana cand incepe sa se rumeneasca usor, iar cartofii s-au patruns…
- Lasati placinta sa se racoreasca cinci minute dupa ce ati scos-o din cuptor, apoi o puteti consuma.
Pofta buna!