Pui la cuptor cu vinegreta

Share

Puiul la cuptor cu vinegreta se prepara repede si usor, reteta aceasta fiind una satioasa, dar si foarte gustoasa, ideala asadar pentru a fi gatita la mesele festive, dar si pentru clipele in care vrei sa iti bucuri familia cu ceva delicios.

Pui la cuptor cu vinegreta

 

Puiul la cuptor cu vinegreta este o reteta culinara care imbina gustul puiului cu legumele coapte si aroma vinului rosu.

Ingrediente pentru pui la cuptor cu vinegreta:

  • 1 pui intreg
  • 600 grame cartofi mici
  • 300 ml supa de pui
  • 200 grame de rosii
  • 140 grame de unt
  • 4 dovlecei
  • 2 ardei rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • ulei de masline
  • frunze de salvie

Ingrediente pentru vinegreta:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1 lingura de mustar Dijon

Mod de preparare pentru pui la cuptor cu vinegreta:

  • Puiul la cuptor cu vinegreta reprezinta o reteta culinara plina de arome si savoare, o reteta ce va lasa gura apa oricui. Se va amesteca untul cu suc de lamaie si salvie.
  • Intre timp, se va indeparta pielea de pe pui si se va freca puiul cu unt, dupa care se va asezona si se va umple toracele puiului cu cateii de usturoi si uleiul de masline.
  • Ardeii rosii se vor umple cu cate un catel de usturoi si un sfert de rosie. Se vor aseza ardeii in jurul puiul si deasupra se va turna supa si se va da la cuptor pret de o ora si 50 de minute.
  • Dovleceii se vor adauga dupa o ora si se vor amesteca impreuna cu uleiul din tava…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente