Home FRUMUSETEIngrijirea corpului Uleiul de măsline: Bun pentru piele și păr

Uleiul de măsline: Bun pentru piele și păr

autor Elena Yvette
89 vizualizari

Uleiul de măsline: bun pentru piele și păr – acesta aduce numeroase beneficii celor care îl consumă și îl folosesc frecvent în tratamentele naturiste pentru îngrijire personală. În cele ce urmează, vă prezentăm informații cu privire la utilitatea uleiului de măsline și rolul acestuia asupra sănătății.

Uleiul de măsline: Bun pentru piele și păr

Uleiul de măsline: bun pentru piele și păr, dar și pentru corp în general, este cunoscut din vremuri străvechi pentru proprietățile sale benefice. Măslinele provin din regiunile mediteraneene. Se crede că măslinii au fost cultivaţi pe coastele Mării Mediterane încă de acum 7.000 de ani. Mitologia greacă susţine că zeiţa Atena a plantat un măslin printre pietrele Acropolisului şi i-a dat puterea de a lumina întunericul, de a vindeca rănile şi de a servi drept hrană. Copacii au păstrat pănă astăzi aceste însuşiri magice, deoarece măslinele sunt benefice în multe situații.

Uleiul de măsline: Leac pentru corp

Ramses al II-lea, regele Egiptului (1290— 1224 i.H.), consuma ulei de măsline nu numai pentru vindecarea rănilor, ci şi pentru orice fel de probleme. Poate că acest lucru este puţin exagerat, însă uleiul are, într-adevăr, puteri vindecătoare. Astăzi se cunosc 1.000 de ingrediente active biologic, iar printre ele se numără substanţe care subţiază sângele şi protejează, astfel, de infarct. Uleiul de măsline este bun pentru piele și păr, deoarece acesta aduce și un aport asupra sănătății organismului; este singurul ulei care determină o scădere a colesterolului rău şi o creştere a colesterolului bun. În plus, conform unor specialiști în domeniu care au efectuat diverse cercetări, problemele de stomac şi intestin s-au ameliorat cu 30 %. Contra stresului sunt indicate mai ales frunzele de măslin: o linguriţă de frunze se pisează şi peste ele se toarnă o ceaşcă de apă fierbinte. Se lasă între patru și opt minute, după care se beau trei ceşti pe zi, timp de o săptămână.

Uleiul de măsline: Bun pentru piele și păr
Se ştie că, de mii de ani, mai ales în regiunea mediteraneană, uleiul de măsline este balsamul de îngrijire ideal pentru pielea obosită. Lipidele naturale acţionează alături de acizii graşi esențiali, care seamănă foarte bine cu grăsimea noastră din piele. Astfel, uleiul este bine absorbit de piele, devenind una cu mantaua noastră protectoare.

Cosmeticele naturiste realizate cu ulei de măsline sunt foarte apreciate. Iată un exemplu de tratament cu ulei de măsline, pe care îl puteți realiza acasă: pentru o mască de faţă nutritivă se bat 20 ml de lapte cu 40 ml de ulei. Se mai pun sucul de la un avocado proaspăt şi o linguriţă de iaurt. Amestecul se lasă puţin la rece, apoi se aplică pe faţă.

Uleiul de măsline: bun pentru piele și păr, acesta acționează cu delicatețe, îngrijind fără a dăuna. O baie proaspătă şi înmiresmată pe bază de ulei de măsline creează bună dispoziţie şi vă catifelează pielea. Baia cu ulei de măsline trebuie să respecte următorii pași: se amestecă două linguri de ulei de măsline şi două linguri de lapte bătut cu câte patru picături de ulei de mentă şi de lămâie, iar amestecul se toarnă în cadă. Veți remarca imediat efectele de catifelare și starea de bine a băii cu ulei de măsline.

Şi părului îi face bine uleiul de măsline: un tratament pentru dobândirea unui plus de strălucire se realizează cu două linguri de ulei şi două gălbenuşuri, combinație care se aplică pe păr…

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies