Ciorbă de burtă ardelenească

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Ciorbă-de-burtă.jpg

Cine nu cunoaşte vestita ciorbă de burtă? Personal, cred că este una dintre cele mai bune ciorbe din bucătăria românească, iar smântâna şi gustul specific mă ademenesc de cele mai multe ori. Haideţi să pregătim împreună o bună ciorbă de burtă!

1

Timp de preparare: 4h

Ingrediente:

– 2 kg de burtă proaspătă
– câteva oase de vită cu măduvă
– 1 ceapă şi jumătate
– 2 morcovi
– 1 rădăcină de pătrunjel
– 300 g smântână
– 5 gălbenuşuri
– câţiva căţei de usturoi
– 1 lingură de făină
– oţet
sare şi piper

Citește și: Supa cu carne de pui in stil mexican

Mod de preparare:

1. Înainte să vă apucaţi să gătiţi ciorba, este bine ca burta să o lăsaţi la apă cu zeamă de lămâie sau oţet pentru a se albi şi, mai ales, pentru a mai ieşi din mirosul specific.
2. Într-o oală fierbeţi bucăţile de oase de vită şi puneţi sare.
3. Peste bucăţile de oase de vită adăugaţi şi ceapa, morcovul, usturoiul şi rădăcina de pătrunjel.
4. Când au fiert toate bine-bine, strecuraţi zeama, pe care o plasaţi într-o oală sub presiune şi adăugaţi burta.
5. Lăsaţi să fiarbă până când burta se înmoaie. Terminată această operaţie, lăsaţi să se răcească pentru câteva minute, pentru a putea să scoateţi şi să tăiaţi burta fâşii , așa cum rezultă din informațiile prezentate de tasteofhome.com.
6. Gălbenuşurile le bateţi cu sare şi începeţi să adăugaţi smântâna şi făina.
7. Puneţi zeama cu bucăţile de burtă din nou la fiert şi când clocoteşte începeţi să turnaţi şi să amestecaţi în acelaşi timp zeama cu amestecul din gălbenuşuri.
8. Mai daţi câteva clocote la ciorbă şi apoi condimentaţi cu sare şi piper.9. Nu puneţi oţetul în ciorbă, lăsaţi-l să fie pus de fiecare în parte după gust.

Recomandări

•    Pentru o ciorbă gustoasă, este bine să folosiţi burta proaspătă de vită.
•    Strecuraţi zeama după prima fierbere a oaselor şi le puneţi iar la fiert.
•    Nu puneţi albuşurile în ciorbă, pentru că acestea vor da aspectul de tăiat, ceea ce nu ne dorim.
•    Pentru servire folosiţi oţet, smântână şi pătrunjel proaspăt tocat…

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *