Ciorbă din carne de curcan și legume

Share

Ciorba din carne de curcan și legume este excelentă pentru prânz sau cină, are un gust minunat, este sățioasă și ușor de preparat.

Ciorbă din carne de curcan și legume

Ciorba din carne de curcan și legume este bogată în nutrienți, oferă energie și este gata în circa 40 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru ciorbă din carne de curcan și legume:

  • 450 g carne de curcan tocată
  • 6 căni de supă de pui
  • ½ cană de roșii zdrobite (de la conservă)
  • 1 + ¼ cană de păstârnac tăiat cubulețe
  • ¾ cană de țelină tăiată cubulețe
  • o cană de morcov tăiat cubulețe
  • ½ cană de ceapă roșie tăiată cubulețe
  • o linguriță de ceapă verde, mărunțită
  • 2 lingurițe de usturoi mărunțit
  • o linguriță de amestec de ierburi aromatice italienești (uscate), pentru asezonare (de exemplu: cimbru, rozmarin, salvie, oregano, busuioc)
  • o linguriță ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru pentru ciorbă din carne de curcan și legume:

  • Adăugați uleiul de măsline într-o oală mare, iar când este încins, reduceți temperatura la nivel mediu.
  • Adăugați carnea de curcan tocată, usturoiul, amestecul de ierburi italienești uscate, sare și piper.
  • Amestecați cu o lingură de lemn, pentru a separa carnea tocată și o lăsați la fiert pentru circa zece minute.
  • Când s-a fiert carnea tocată, adăugați ceapa roșie, morcovul, păstârnacul și țelina, și le lăsați să fiarbă pentru circa cinci minute.
  • Adăugați supa de pui, roșiile zdrobite și dați amestecul în clocot, apoi reduceți temperatura și lăsați să fiarbă pentru încă 10 – 15 minute.
  • Gustați și, dacă este necesar, mai adăugați sare și piper după preferință.
  • La servire, adăugați deasupra ceapă verde mărunțită…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news