Dulceata de ceapa rosie

Share

Dulceata de ceapa rosie indeplineste cu success orice mancare vegetariana, de orice tip, avand rol compensatoriu pentru un pranz mai anost.

Dulceata de ceapa rosie trebuie stiut ca nu miroase a ceapa, este dulce acrisoara, ideala pentru a adauga un ingredient nou mancarurilor. 

Dulceata de ceapa rosie

Ingrediente pentru dulceata de ceapa rosie:

  • 1 kilogram ceapa rosie
  • 5 linguri ulei
  • ½  kilogram zahar
  • 400 ml vin negru
  • 60 ml otet balsamic
  • 2 lingurite de sare
  • 2 -3 linguri de praf de condimente
  • 1 lamaie.

Mod de preparare pentru dulceata de ceapa rosie:

Dulceata de ceapa rosie reprezinta o varianta inedita de culoare, gust si finete.

Se va curati ceapa, se va taia in jumatatiu si se va felia potrivit. Se va stoarce putina zeama de lamaie, dupa care se va incinge uleiul pana la caramelizare cu ajutorul a cinci linguri de zahar. Se va adauga imediat ceapa peste caramelul obtinut si se vacalipana cand devine sticloasa. Ulterior se vas tinge cu vin negru, se va adauga restul de zahar, otetul balsamic si se fierbe pana se leaga siropul.

Acest procedeu va dura cam jumatate de ora, la final stingandu-se praful de condimente.

Se va pune dulceata fierbinte in borcane si se vor infileta.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news