HomeRETETEDulceata Dulceata de coacaze negre

Dulceata de coacaze negre

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2014/01/Dulceata-de-coacaze-negre.jpg

Dulceata de coacaze negre este o dulceata care nu poate lipsi din camara gospodinelor, fiindca are un gust inconfundabil, este foarte aromata si delicioasa.

Dulceata de coacaze negre este genul de dulceata care se savureaza cu placere, dar care se preteaza foarte bine si la prepararea prajiturilor.

Dulceata de coacaze negre

Ingrediente pentru dulceata de coacaze negre:

  • 1250 grame coacaze
  • 1 kilogram zahar
  • 250 ml apa rece
  • 2 plicuri cu zahar vanilat.

Mod de preparare pentru dulceata de coacaze negre:

Dulceata de coacaze negre este una care nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie. Cu cat sunt mai multe sortimente de dulceata si mai inedite, cu atat prajiturile vor fi mai variate si mai colorate.

Se vor curate coacazele negre si se vor spala bine. Se va pune intr-un vas inalt apa cu zahar pana fierbe, dupa care se va mai adauga un pic de apa si se va astepta sad ea in clocot. Se va continua fierberea pana cand siropul este legat, dupa care se vor pune cateva picaturi pe o farfurie rece si intinsa pentru a face proba. Daca nu isi schimba forma, inseamna ca siropul este gata.

Se vor adauga coacazele negre si se vor lasa o ora, dupa care se va transfera vasul pe foc mai mic si se va lasa totul la fiert pret de jumatate de ora. Se vas tinge focul si se va acoperi vasul cu un prosop curat si se va lasa cam opt ore in camara.

A doua zi se va pune vasul pe foc minim si se va astepta pana cand dulceata va da in clocot, dupa care se va parfuma dulceata cu zahar vanilat si se va mai da in cateva clocote. Se va mai tine vasul inca 12 ore in camara, acoperit cu un prosop. Se va pune dulceata rece in borcane sterilizate.

Pofta buna!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed