Lava cake este prăjiturica ideală pentru cei cărora le place gustul intens de ciocolată care se revarsă precum valurile în farfurioara voastră. Vă propun să încercați să o pregătiți chiar voi în bucătăria proprie. La „prăjiturit” înainte!
Gata în: 1h
Ingrediente:
– 200 g de ciocolată neagră
– 200 g unt
– 4 ouă
– 50 g zahăr
– 60 g făină
– 1 linguriță de cafea
– 1 esență de rom
– 1 praf de sare
Citește și: Cremă de ciocolată
Mod de preparare:
- Pregătiți masa de lucru și ingredientele necesare preparării desertului.
- Rupeți ciocolata neagră în bucățele potrivite.
- Tăiați untul cuburi.
- Pe Bain-Marie topiți untul și ciocolata până când cele două ingrediente s-au omogenizat perfect.
- Lăsați amestecul să se răcească.
- Într-un vas, spargeți ouăle și le bateți ușor după cum este detaliat de cakesbymk.com. Peste ouăle bătute adăugați zahărul.
- Peste ouăle bătute cu zahărul adăugați praful de sare și începeți să turnați ciocolata topită (nu trebuie să fie caldă).
- În momentul în care ciocolata s-a omogenizat bine cu restul, adăugați esența de rom și lingurița de cafea.
- Ultimul pas este să turnați în ploaie făina peste amestecul deja obținut.
- Când compoziția este omogenizată, lăsați să se odihnească pentru câteva minute.
- În acest timp, pregătiți formele în care veți coace prăjiturelele.
- Ungeți fiecare formă cu unt și un strat de făină.
- Dați drumul la cuptor ca să se încălzească.
- Începeți să turnați în forme puțin câte puțin din compoziție, astfel încât să umpleți formele pe trei sferturi.
- Dați la cuptor tava cu formele umplute, pentru circa 15-20 de minute.
- Când sunt gata, le scoateți din forme și le tăiați puțin cât să se elibereze o parte din ciocolata din interior…
- Se servesc calde și ornate după preferință. Puteți adăuga pe lângă prăjiturică frișcă, sirop de fructe de pădure, ciocolată sau chiar fructe proaspete.
Poftă bună!
Niciun comentariu încă