Supa iute de fructe de mare reprezinta o reteta culinara delicioasa, selecta, usor de preparat.
Supa iute de fructe de mare ofera un rezultat culinar condimentat, este o reteta ideala oricarei ocazii.Ingrediente pentru supa iute de fructe de mare:
- 300 g de tofu moale, taiata in bucati mari
- 55 g antricot de vita sau cotlet de porc
- 7-8 bucati de fructe de mare asortate (creveti mari, scoici, stridii etc)
- 55-85 g de dovlecel zucchini
- 1 cana de apa sau supa de peste
- 55-85 g de ceapa
- 1 lingura de usturoi tocat
- 1 arpagic verde
- 1 lingurita de fulgi de ardei iute (sau dupa gust)
- 1 lingura de ulei de susan
- 1 lingura de sos de soia
- ½:
- Taiati carnea in fasii de circa trei cm lungime, iar separat tocati sub forma de cubulete ceapa si arpagicul.
- Taiati dovlecelul zucchini in cubulete de circa trei cm.
- Puneti uleiul de susan intr-o tigaie adanca si adaugati fulgii de ardei, pe care ii amestecati la foc potrivit pana obtineti un fel de pasta, apoi adaugati si carnea, ceapa, usturoiul si sosul de soia; agitati tigaia timp de doua-trei minute (metoda stir-fry).
- Turnati apa sau supa, o dati in clocot, apoi reduceti flacara si o lasati la fiert inca trei-patru minute, adaugati bucatile de tofu si zucchini, dupa care dati din nou in clocot.
- Amestecati o data sau de doua ori usor pana la fundul tigaii, pentru a va asigura ca nu se lipeste tofu, dupa care lasati la fiert inca trei-patru minute.
- Adaugati fructele de mare si le lasati pe foc doua-trei minute.
- Presarati sare si piper…
- Inainte sa luati tigaia de pe foc, adaugati arpagicul verde.
Pofta buna!
Citește și: Supa cu carnati, legume si paste
Niciun comentariu încă