Home RETETE Tocana de pui cu sos si galuste cu Parmezan

Tocana de pui cu sos si galuste cu Parmezan

autor Elena Yvette
202 vizualizari

Tocana de pui cu sos si galuste cu branza reprezinta mancare ideala pentru copii, datorita faptului ca este bogata in calciu si fier.

Tocana de pui cu sos si galuste cu Parmezan

Ingrediente:

  • 12 pulpe de pui, dar fara piele
  • 200 grame fasii de bacon
  • 200 grame mazare
  • 200 ml vin alb
  • 150 grame rosii uscate
  • 140 grame de Pesto
  • 1 litru supa de pui
  • 4 teline Apio
  • 4 linguri de faina
  • 1 ceapa
  • 3 fire de praz
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura de busuioc

Ingrediente pentru galuste:

  • 250 grame de faina
  • 140 grame de unt
  • 100 grame de Parmezan
  • 50 grame seminte de pin

Mod de preparare pentru tocana de pui cu sos si galuste cu Parmezan:

  • Tocana de pui cu sos si galuste cu branza se prepara usor si constituie o masa satioasa si foarte sanatoasa. Se vor rumeni pulpele de pui pe ambele parti, apoi se adauga fasiile de bacon care se vor praji cateva minute, se adauga si ceapa, telina, prazul, lasandu-se pe foc cam zece minute. Se va presara faina, se va asezona, lasandu-se inca doua minute pe foc.
  • Treptat, se va turna vinul, se va lasa sa fiarba si sa se evapore, dupa care se va turna supa. Se pune inapoi in cratita carnea de pui cu frunzele de dafin, dupa care se acopera cu un capac. Se va da focul mai mic si se vor lasa sa fiarba o ora si jumatate…
  • Pentru galuste, se amesteca cu degetele faina cu untul pana se obtin niste firimituri. Se adauga Parmezan ras, 150 ml de apa si se amesteca totul pana se obtine un aluat usor si lipicios. Se rupe aluatul si se formeaza bile mici care se vor da prin seminte de pin. Galustele se vor pune deasupra tocanei, peste care se vor presara restul de seminte. Se vor tine la cuptor 25 de minute pana se vor rumeni.

Pofta buna!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies