Home RelatiiDRAGOSTE Ce-și doresc soțiile?

Ce-și doresc soțiile?

autor Elena Yvette
143 vizualizari
loading...

Ce-și doresc soțiile cu adevărat? Un nou studiu indică faptul că femeia modernă combină ideile tradiționale şi pe cele noi cu privire la parteneriatul cu soțul ei. Studiul, care a inclus peste 5000 de femei măritate, a arătat că reprezentantele sexului frumos care simt că partenerii lor de cuplu sunt angajați emoțional în relația cu ele sunt cele mai fericite femei din lume. Mai curios este că, chiar cele cu o viziune modernă asupra vieții nu sunt la fel de mulțumite când sunt nevoite să lucreze în afara căminului conjugal.

Ce-și doresc soțiile

Dragostea este pe primul loc

Cu mult înaintea statutului financiar sau a împărțirii egale a îndatoririlor casnice, cel mai important factor care prezice fericirea conjugală a femeilor este sentimentul că sunt iubite de către soții lor, a arătat studiul. De asemenea, femeile care împărtășesc ideea că mariajul este un angajament pe viață şi nu doar un parteneriat temporar sunt mai fericite în relația cu soții lor, se afirmă în studiu.

Roluri tradiționale

Un fapt mai curios este acela că femeile care au luat parte la cercetare au declarat că se simt mai fericite atunci când bărbații lor sunt cei care aduc mai mulți bani în casă pentru familie şi când munca pe care o desfășoară nu impune părăsirea căminului.
Unul dintre autorii studiului, sociologul W. Bradford Wilcox, a fost surprins să afle că până şi soțiile care se consideră progresiste adoptă în general acest punct de vedere: împărțirea între atâtea îndatoriri cum sunt serviciul, copiii, soțul şi treburile casnice sunt considerate de către mai toate femeile ca fiind extrem de stresante.

Parteneri egali

Sentimentul existenței unei egalități în viata cuplului este, de asemenea, un factor predictiv al fericirii mariajului, afirmă experții. Patru din cinci cupluri se consideră fericite atunci când acest sentiment al egalității există, indiferent dacă se consideră de factură tradițională sau modernă. „Mesajul cel mai important este — afirmă Wilcox — că elementele de nou şi cele tradiționale se combină pentru a da senzația unui mariaj mulțumitor din punctul de vedere al femeilor”…

Factorul modern este că bărbatul trebuie să fie profund implicat afectiv în relația cu soția sa pentru ca aceasta să fie fericită. În același timp, reprezentantele sexului frumos apreciază câteva dintre valorile tradiționale, de exemplu să aibă un soț care să fie principalul furnizor de bunăstare economică a familiei.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!