Home RelatiiDRAGOSTE Cele mai frumoase declaratii de dragoste

Cele mai frumoase declaratii de dragoste

autor Elena Yvette
1148 vizualizari

Cele mai frumoase declaratii de dragoste sunt adesea franturi din poezii, citate din romane, fragmente ale unor piese cunoscute sau chiar filme. Pentru ca unele dintre noi isi doresc sa isi suprinda persoana iubita cu ceva mai mult de atat, apeleaza la propria inspiratie pentru a scrie sau spune ceva cu adevarat original.

declaratii de dragoste

Cele mai frumoase declaratii de dragoste pot fi, de asemenea, chiar micile atentii pe care le facem persoanei dragi si, de aceea, iti recomandam sa citesti urmatoarele randuri pentru a afla care sunt cele mai bune metode a-ti declara dragostea.

Cand apelam la declaratii:

Fiecare dintre noi a fost cel putin o data indragostita si, de aceea, a simtit nevoia de a-si impartasi sentimentele cu acea persoana. Sa ne exprimam emotiile si sa ne declaram iubirea poate fi insa ceva mai dificil decat pare, mai ales atunci cand intervine timiditatea sau, pur si simplu, nu stim ce trebuie sa facem si cum va reactiona persoana iubita.

Cele mai frumoase declaratii de dragoste sunt intotdeauna cele spuse din suflet, cele sincere. De aceea, este foarte important ca atunci cand vreti sa ii spuneti persoanei dragi ce simtiti, sa gasiti modalitatea cea mai potrivita de a exprima acest lucru. Fie ca alegeti sa o faceti prin intermediul unei melodii sau poezii, aceasta trebuie sa inglobeze exact ceea ce ati vrea sa spuneti, insa nu stiti cum sa formulati sau nu aveti curaj sa o faceti.

Melodiile

Intotdeauna muzica a fost o modalitate de a ne exprima trairile, asa ca, daca iti doresti sa ii faci persoanei iubite una dintre cele mai frumoase declaratii de dragoste, poti opta pentru a-i dedica o melodie. Fie ca aceasta este lenta sau ritmata, ea trebuie sa transmita ceea ce simti.

Printre cele mai frumoase melodii de dragoste se numara piese precum “I will always love you”, interpetata de Whitney Houston, “Je t’aime” a celebrei cantarete Lara Fabian.

Dedicatiile scrise

Printre cele mai frumoase declaratii de dragoste se numara cele scrise. Fie ca este vorba despre o poezie cunoscuta sau nu, despre un citat sau chiar despre propriile tale cuvinte asternute pe o foaie de hartie, efectul va fi cu siguranta cel asteptat.

Daca nu crezi ca ai putea scrie chiar tu o astfel de declaratie, alege cateva versuri dintr-o poezie frumoasa de dragoste si dedica-le iubitului tau.

Alege o poezie profunda, precum poezia intitulata “Poem” de Nichita Stanescu, de exemplu:

”Spune-mi, daca te-as prinde-ntr-o zi
si ti-as saruta talpa piciorului,
nu-i asa ca ai schiopata putin, dupa aceea,
de teama sa nu-mi strivesti sarutul?”

Simplitatea

Sa fii sincera nu inseamna neaparat sa scrii sau sa dedici poezii. Daca nu esti adepta acestui gen de dedicatii, alege simplitatea. Nu trebuie sa te fortezi sa spui lucruri care nu iti stau in fire. Poti sa iti manifesti iubirea printr-un simplu “te iubesc”. Cu siguranta iubitul tau va fi incantat. De asemenea, ii poti spune persoanei dragi ca o iubesti prin gesturi, in fiecare zi.

Declaratii de dragoste

•    Viata fara iubire este ca un an fara primavara.

•    Fiecare zi cu tine este o frantura de paradis!

•    Trei lucruri as lua cu mine pe o insula pustie: Tu, numai Tu si doar Tu…

•    Asa cum o candela lumineaza intunericul, asa ma luminezi tu pe mine. Esti iubitul meu, prietenul meu, sufletul meu pereche!

•    Dragostea sau iubirea este un giuvaer de mare pret, dat in dar fiecarei fiinte umane. Daca l-ai pierdut, viata ta nu mai are nici un sens…

•    Iubeste-ma azi mai mult ca ieri, in fiecare zi mai adauga un sarut cu care iubirea noastra va fi mai puternica, mai mare, mai arzatoare.

•    In privirea ta vad marea cu valuri de iubire. Imi mai trebuie o scoica, sa o ascult cum sopteste…

•    Te iubesc fara intentie, dar daca intentionam sa te iubesc atat de mult ca acum, probabil nu as fi reusit.

•    Fara tine nu mai suntem noi, fara tine nu mai sunt eu. Intregeste-ma!

•    Imi e doar de buzele tale calde care prin saruturi imi soptesc… te iubesc!

•    Trebuie sa te vad: am pierdut fericirea in ochii tai si trebuie sa o recuperez.

•    Ai doua variante: ori imi spui ca ma iubesti, ori ma iubesti si atat.

•    Te iubesc cat necuprinsul, cu valuri de dragoste ce-mi parasesc corpul si te invaluie.

•    Lista cu lucruri de facut: Dimineata: un sarut. La pranz: o imbratisare. Seara: iubire. Iti place programul?

•    Iubirea nu are nevoie de termeni si conditii, si nici de promisiuni – iubirea are nevoie doar de mine si de tine!

•    Vreau să îți mărturisesc că tot ceea ce simt eu pentru tine este dragoste. Da, până la urmă am spus-o. Mă simt și eu uimită și copleșită de stările și trăirile care dau năvală în sufletul meu… Ceea ce simt nu poate fi descris în cuvinte… e prea intens… prea de neînțeles pentru mine, căci nu am simțit niciodată până acum așa ceva.

•    Te iubesc atat de mult, încât nici un cuvânt nu poate descrie în totalitate sentimentul suprem care m-a cuprins. Ești lumina ochilor mei, fără tine nu aș mai vedea. Zâmbetul tău mă face cea mai fericită. Tu ești cel la care am visat mereu. Iartă-mă, că uneori greșesc, dar gelozia mă omoară, îmi este frică să te pierd, te iubesc prea mult, iar această iubire vine din adâncul inimii. Ador clipele în care îmi ești alături, iar tot ceea ce ne desparte urăsc. Iți mulțumesc că existi, te iubesc mai sus de sus și mai departe de departe, te iubesc în toate formele posibile. Te iubesc, asa cum nu mă credeam capabilă să iubesc!

•    Aşa cum nimeni nu poate trăi fără căldura soarelui, aşa nici eu, iubirea mea, nu pot trăi fără căldura ochilor şi a zâmbetului tău! Mă încălzeşti, îmi luminezi viaţa, îmi dai putere să trăiesc, mă faci să nu pot exista în lipsa ta…

•    Sunt mii şi mii de cuvinte frumoase pe care cu siguranţă le meriţi, eu din pacate nu le ştiu pe toate ca să ţi le spun… Din păcate nu pot atinge soarele să ţi-l dăruiesc… Nu pot atinge stelele pentru a ţi le dărui… Nu-ţi pot da nimic mai mult decât sufletul meu, gândurile mele, trupul meu, întreaga mea fiinţă! Şi dacă îţi spun că te iubesc fară ca măcar să-ţi fi întâlnit privirea… înseamnă că te iubesc pentru ceea ce eşti, pentru ceea ce mă faci să simt… să fiu… pentru sufletul tău de aur… pentru tot ceea ce reprezinţi pentru viaţa mea…

•    Ceea ce poate a fost o joacă la început s-a transformat într-o iubire nemărginită și pură. Tu m-ai învățat să iubesc, ai dat sens vieții mele, mi-ai arătat calea spre fericire. M-ai învatat sărutul pasional, plăcerea de a dărui dragoste și de a primi, în schimb, o iubire necondiționată, fericirea ta, reflectată prin zâmbetul tău. Datorită ție am descoperit o altă latură a vieții, a vieții în doi, a iubirii, a tot ceea ce ne înconjoară. Alături de tine și datorită iubirii tale am prins aripi. Am învățat ce înseamnă încrederea atunci când mi-o pierdusem, am văzut ca există persoane care merită toată dragostea din lume, am simțit pe pielea mea ce înseamnă să fii răsfățată. Toate aceste cuvinte sunt o exprimare a sentimentelor care mă chinuie, care nu mă lasă în pace, sentimente fără de care nu aș putea trăi.

•    Te am în gînd, în suflet și în inimă… tu ești cel care apare în mintea mea când deschid ochii dimineața, tu ești cel cu care adorm… tu ești persoana care mă face să respir liniștită în zilele zbuciumate, tu ești persoana care mă face să simt intensitatea momentelor înzecit în timpurile senine. Te iubesc… si o spun involuntar, așa simt eu acum si aș fi cea mai fericită dacă am putea păstra aceste sentimente până la sfârșitul vieții.

•    Zi de zi, în gândul meu învârtesc mii și mii de scenarii ale viitorului nostru. Vreau să creștem cei mai dulci copilași, să fim mereu dornici de a fi împreună, de a întâlni cu zâmbet fiecare dimineață, astfel ca peste zeci de ani să privești în ochii mei și să vezi tot acea fetiță care te-a iubit și te va iubi mereu…

•    Te iubesc pentru că… îmi alungi singurătatea într-o lume plină și aglomerată. Te iubesc pentru că… fară tine e greu și nu mă pot regăsi. Te iubesc pentru simplele banalități pe care le faci, pentru liniștea dăruită clipelor alături, te iubesc pentru ca îmi zâmbești, pentru că mă alinți, pentru că mă atingi, mă îmbrățișezi. Te iubesc enorm, ești sensul vieții mele…

•    Eşti cea care mereu îmi dăruiește surprize, precum o face natura odată cu schimbarea anotimpurilor: uneori eşti gingaşă precum iarba primăvara, uneori caldă precum nisipul de pe plajă, uneori imprevizibilă precum ploaia, uneori la fel de pură si sinceră precum zăpada iarna… Şi în toate aceste ipostaze te iubesc la fel de mult! Eşti TOTUL pentru mine şi fără acest TOT nu aş mai putea trăi!

•    Aș vrea să colorez lumea altfel, cu diferite culori, cu nuanțele ce predomină între noi, între dragostea noastră, să se iubească toți cum ne iubim noi. Ți-aș dărui în fiecare clipă un trandafir, un trandafir roșu, roșu aprins, un roșu al dragostei, al pasiunii. Mă culc cu tine în gând, mă scol cu tine în gând, traiesc doar cu tine, privind chipul tău de înger care mă face să zbor în al nouălea cer, acolo sus, în Rai. Fiindcă Raiul ești tu și tot ce ne înconjoară, este zâmbetul tău, sărutul tău ce îmi alină sufletul și inima. Te iubesc foarte mult și sper că vom fi un timp îndelungat împreună.

•    Suntem litere rătăcitoare pe filele vechi și uitate ale unui copil, dar împreună am putea înșira în pagină cel mai frumos roman de dragoste.
•    Suntem paleta și pensula… perimate, pe rafturile unui pictor, dar împreună am putea picta cea mai frumoasă operă de artă.
•    Suntem două semințe de flori, pierdute în pachetul unui grădinar, dar împreună am putea transforma pământul într-o grădină imensă cu flori dintre cele mai colorate.
•    Suntem suflete haine și visătoare care nu au suferit decât eșecuri, dar împreună putem atinge fericirea absolută.
•    Suntem muritori de rând, dar împreună am putea prinde aripi, am putea cuceri înălțimile și stăpâni universul.
•    Pentru că vreau sa fii cel mai fericit om din lume, pentru că știu că o meriți cu adevărat și pentru că știu că nu am putea exista în singurătate, îți ofer ție ceea ce am mai scump… Inima mea îți aparține!

•    Când TU ai aparut în viaţa mea, totul s-a schimbat. Până atunci nu ştiam ce înseamnă cu adevărat cuvintele „Te iubesc”. Tu m-ai învăţat să iubesc, mi-ai arătat ce înseamă iubirea şi mi-ai încălzit sufletul cu dragostea ta. Îţi multumesc pentru asta şi te iubesc din tot sufletul. Acum mi-am dat seama că nu vreau să mai pierd vreun minut fară tine, am să-ţi fiu alături mereu! Te iubesc enorm, eşti totul pentru mine, eşti viaţa mea!

•    Şi cum să nu te iubesc, când pentru tine simt ceea ce nu am simţit pentru nimeni, niciodată? Când tu mă faci să mă simt cea mai importantă persoană din întreaga lume? Cum să nu visez la tine… cum să nu te vreau lângă mine în fiecare clipă… cum să nu te iubesc… cum să nu vreau să te ştiu lângă mine pentru tot restul vietii?

•    Numai în prezenţa ta pot răsufla din plin simţind că, în sfârşit, trăiesc. Fără tine, mă sufoc cu adevărat! Doar tu poţi deveni atât de necesară precum o gura de apă în pustiu – aşa te simt mereu atunci când nu-ţi văd ochii dragi şi când nu te simt alături… şi doar la tine pot privi cu satisfacţie o veşnicie, aşa cum aş admira apa curgătoare şi limpede a unui râu…

•    Am nevoie să fiu iubit. Am nevoie să fiu îmbrăţişat şi privit cu dragoste. Am nevoie să simt o inimă bătând lângă mine. Am nevoie de o fiinţă pentru care să mă trezesc dimineaţa, căreia să-i spun „noapte bună” şi cu care să-mi împart zilele… am nevoie de tine, te iubesc!

•    Dragul meu iubit… te iubesc foarte mult si tin la tine mult de tot, esti viata mea si iti sunt recunoscatoare pentru tot ce faci pentru mine ca sa fiu fericita… Chiar daca nu esti alaturi de mine, esti aproape fiecare zi in inima si sufletelul meu, nu e nimic mai mare si sentiment mai puternic decât dragostea pe care ti-o port. Iti multumesc din toata inima ca ai rabdare cu toate ambitiile mele si ca niciodata nu m-ai lasat la nevoie… am nevoie de tine si nu te dau nimanui! Te ador!

•    Esti singurul care a stiut sa-mi faca inima sa bata din nou… esti unic… si e atat de usor sa te iubesc! Inima mea bate intr-un fel unic pentru tine, „vorbeste” despre senzatiile pe care le lasi in urma ta. Inima mea iti apartine in totalitate… mi-ai salvat viata… ai schimbat culorile, ai ravasit totul si ai linistit totul… ai adus adevarul si mi-ai desavarsit dorintele. Datorita tie m-am regasit, am revenit la mine… Multumesc, iubirea mea!

•    Te iubesc, pentru ca fara tine e greu si nu ma pot regasi. Te iubesc, pentru linistea daruita clipelor alaturi, te iubesc, pentru ca imi zambesti, pentru ca ma alinti, pentru ca ma atingi, imbratisezi. Te iubesc!

•    Pe cat esti de puternic, pe atat esti de tandru, pe cat esti de tandru, pe atat esti de viril, pe cat esti de viril, pe atat esti de romantic! Esti mai minunat decat am visat si esti al meu. Te astept sa-ti primesti si tu cadourile pe care ti le-am pregatit.

•    Oare sunt eu chiar atat de frumoasa pe cat o arata iubirea si dorul tau? Oare ce te poate face atat de fericit langa mine? Sau esti si tu ca mine, cu cat te iubesc mai mult cu atat creste si iubirea ta? Daca e asa, unde ne vom opri, iubitule? In paradis?

•    Stiai ca barbatii si femeile sunt ingeri care au numai o singura aripa? De aceea, este nevoie ca ei sa se imbratiseze, pentru a putea zbura. Sper ca tu sa iti gasesti ingerul cu care sa poti zbura pentru totdeauna.

•    Dragostea este sentimentul cel mai important, care face minuni, care faureste oameni noi, creeaza cele mai mari valori morale… Intr-adevar, dragostea este o planta rara care se hraneste din sensibilitate, este esenta vietii noastre ce framinta trupul omenesc, oferindu-i o forta de creatie. Nu oricine poate trai dragostea cea mare, fiindca ea te face sa iubesti si sa fii iubit(a).

•    Atunci cand privesc spre cer, un nor ia forma chipului ta si sunt fericit(a) ca tu ma asculti si simti ce spun. De cand te-am vazut, te plac si ma gandesc la tine in fiecare moment si sincer sunt nebun(a) dupa tine, iar noaptea te visez, de aceea iti spun un sincer TE IUBESC…

•    Crezi ca exista vise de neatins? Doar inalta-ma putin in bratele tale si am sa mi le ating, pentru ca orice vis e acolo, atat de sus, unde nu-l pot atinge decat doua perechi de ochi… Mi-am pus toata increderea in tine si am pastrat doar zambetul care sa-ti spuna mereu ca te urmez. Nu mi-e frica, asa e dragostea, un drum batatorit de orbi fericiti tinandu-se de mana, care au inteles ca nimeni nu vede calea destinului, ne vedem doar unii pe altii zambind sau plangand si fiecaruia i-a fost daruita puterea minunata de a sterge o lacrima, de a provoca un zambet… Intinde mana si cheama-ma oriunde, sunt aici sa iubesc, sa plang si sa rad impreuna cu tine, orice se va intampla. La inceputul fiecarui zambet, la capatul fiecarei lacrimi, iti voi fi alaturi, pe drum. Ridica-ma in brate, ma voi pierde-n privirea ta ca o ploaie de stele si promit ca toate visele tale s-au implinit deja in inima mea, te asteapta doar sa le savurezi…

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies