HomeRelatiiDRAGOSTE Pierderea intimitatii intr-o relatie

Pierderea intimitatii intr-o relatie

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/07/Pierderea-intimitatii.jpg

O parte din intimitate inseamna a fi impreuna si in pat. Cand este o problema in relatia din dormitor, cuplurile pot trece printr-o etapa grea. 

Pierderea dorintei este intalnita atat la barbati, cat si la femei. Partenerul care nu mai doreste sa faca dragoste pare ca si cum ,,s-ar fi oprit”,  nu mai initiaza amorul sau si-a pierdut interesul fata de celalalt. Daca se intampla ceva in viata voastra amoroasa, acel lucru se poate amplifica de la frustrari minore pana la necazuri grave. Pot fi multe motive pentru care un cuplu inceteaza sa mai faca amor. Acestea pot fi de natura psihologica, fizica, pot fi cauzate de imprejurari sau de alte tensiuni.

Factorul psihologic

Factorii psihologici joaca un rol important in problemele amoroase. In functie de cum te simti din punct de vedere mental, poti avea sau nu o partida reusita de amor. Felul in care gandim poate fi foarte puternic, iar cand esti intr-o dispozitie negativa, acest lucru poate fi greu de schimbat. Gandeste-te la ceea ce simti. Poate ca acest lucru il afecteaza si pe partenerul tau; ce parere ai despre ce simte el?

Factorii mediului inconjurator

Locul in care locuiesti si imprejurimile pot avea, de asemenea, un rol important. De exemplu, daca sunteti nevoiti sa locuiti cu parintii, acest lucru va poate afecta viata amoroasa. Amintiti-va, traim in vremuri de criza enonomica, ceea ce de multe ori inseamna a locui cu parintii, a fi in somaj, sau a avea griji legate de bani si datorii. Aceste lucruri pot aduce multa tensiune asupra vietii voastre amoroase. Pentru a se putea bucura de aceasta, multe persoane au nevoie de intimitate si sa petreaca timp singuri, impreuna. A sta impreuna cu altii intr-un spatiu aglomerat, poate afecta viata amoroasa.
Care este situatia actuala? Tu si partenerul tau aveti o problema din cauza acestor factori?

Factorii fizici

Uneori, poate exista o problema de natura fizica. Ce crezi despre tine insati? Toata lumea este constienta de cum arata, asa ca poate ai anxietati legate de greutate sau aspectul fizic. Accepta-te asa cum esti cu adevarat, deoarece conteaza foarte mult sa fii impacata cu propria persoana.

Alte probleme fizice pot include disfunctii erectile, dorinta redusa, vaginism, durere in timpul actului si ejaculare precoce; asadar, daca sunteti ingrijorati in privinta acestor lucruri, mergeti la medicul de familie pentru ajutor.

Alte probleme fizice ar putea fi urmarile nasterii unui copil. Atat femeile, cat si barbatii (desi, mai des, femeile) pot manifesta anxietati cand vine vorba sa faca amor din nou dupa nastere. Noii parinti se pot simti epuizati din cauza lipsei somnului, a vietii ocupate si a stresului provocat de aparitia noului copil, acesti factori facand dificila intoarcerea la ritmul de viata anterior. Puteti gasi informatii suplimentare pe forumurile de specialitate.

Tensiunile sociale

De asemenea, ti se poate parea ca prietenii tai duc o viata amoroasa ideala, iar amoruleste un subiect destul de delicat pentru a spune oricui problemele in aceasta privinta, deci te poti simti ca si cum ai fi izolata si singura. Dar amorul este o ceva foarte personal pentru fiecare cuplu, asadar ceea ce voi considerati bine din punctul vostru de vedere, poate fi diferit pentru alt cuplu. Fiecare dintre noi avem propriile nevoi si dorinte, dar ar trebui sa fiti sinceri si deschisi in legatura cu ceea ce va place si asupra problemelor de orice natura pe care este posibil sa le aveti.

Toate aceste tensiuni si toti factorii mentionati ne pot face sa ne simtim rau si sa gandim negativ. Dar poti iesi din acest cerc vicios prin a incepe sa gandesti pozitiv referitor la tine insati si la viata ta amoroasa, acest lucru te va face sa revii la normal. Cauta informatii amanuntite despre aceste aspecte, iar daca esti ingrijorata despre oricare dintre probleme abordate mai sus, cere consliere medicala…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed