Cum sa ai un par sanatos

Share

Invata cum sa ai un par sanatos si frumos prin metode naturiste care vor face doar bine parului tau.

Cum să ai un păr sănătos

Principalul inamic al părului pe timpul sezonului rece nu este vremea aspră, aşa cum poate aţi fi tentate să credeți, ci dieta specifică, bogată în alimente grase, acide, care nu asigură necesarul de elemente bune.

Ca urmare, toxinele se acumulează în scalp, invadează rădăcinile firelor, împiedicând sângele să le irige corespunzător şi astfel sa devină fragil. De aceea, numeroase femei se plâng, în lunile de primăvară, că le cade într-un mod alarmant părul, că acesta şi-a pierdut strălucirea şi frumuseţea. Câteva modificări în meniul zilnic nu pot fi decât salutare:

Consumaţi mai multe vegetale în detrimentul preparatelor din carne. Mâncați salate de crudităţi, beţi zeamă de urzici, de spanac, sucuri naturale din legume şi fructe.

Pentru a vă asigura necesarul de proteine, cumpăraţi peşte proaspăt, de preferat cu carnea albă (cod, şalău, păstrăv) şi preparaţi-l fiert sau la grătar, cu adaos de lămâie.

Ar fi bine să faceţi și o cură cu suplimente vitaminice şi minerale. Alegeţi un produs care să conţină neapărat zinc și vitamina B6 – elemente esențiale revigorării părului.

Șampon ce stopează căderea părului

Pentru o vreme, încercaţi să înlocuiţi şamponul pe care îl folosiţi în mod obişnuit cu unul 100% natural, preparat în casă. Este adevărat că nu face la fel de multă spumă şi nu are un parfum la fel de puternic ca suratele din comert, dar este mult mai sănătos şi stopează căderea firelor. Iată cum se obţine:

Puneţi într-un vas opt linguri de muşeţel uscat, dacă sunteţi blonde, sau opt linguri de salvie şi frunze de nuc, dacă sunteti roşcate sau brunete, plus o lingură de mentă, două linguri de rozmarin şi 600 ml apă distilată. Aşezaţi pe foc mic şi lăsați conținutul să fiarbă circa zece minute. Daţi vasul deoparte, acoperiţi-l…

Într-un recipient puţin mai mare, radeţi 60 ml săpun medicinal lichid, adăugaţi ceaiul strecurat şi puneţi din nou la fiert, amestecând cu o lingură de lemn, până ce săpunul se dizolvă. Luaţi oala de pe foc şi lăsaţi şamponul să se răcească. Diluaţi două picături de ulei esenţial de mentă şi două linguri de alcool de 40°. Treceţi totul într-o sticlă şi păstraţi-o în apropierea unei surse de căldură, vreme de trei zile.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news