Totul despre parfum

Share

Dependenta noastra de parfum este total de inteles, din moment ce toata lumea vrea sa miroasa bine. Parfumul va influenteaza starea de spirit, asa cum demonstreaza aromaterapia, asa ca folositi-va inteligent mirosul preferat. Exista insa cateva reguli de urmat, daca vreti sa lasati in urma un miros fin, senzual, care sa va fie o a doua semnatura.

Cuprins:

Totul despre parfum

Un parfum de calitate este una dintre conditiile esentiale.
Daca purtati prea mult parfum, veti obtine exact inversul efectului dorit! Trebuie sa pulverizati o cantitate mica spre medie. O cantitate prea mare devine deranjanta. Adaptati-va in functie de ocazie si invatati diferentele de baza intre parfumuri.

PASTRATI PARFUMUL DEPARTE DE ORICE SURSA DE LUMINA!

Pastrarea parfumurilor departe de orice sursa de lumina ajuta la mentinerea proprietatilor lor chimice. Se stie ca lumina poate altera produsul.

De asemenea, ar trebui sa il pastrati in ambalajul sau original.
O idee ingenioasa este cea a pastrarii in frigider a parfumului.

PARFUM FIN SAU TARE?

Exista diferite tipuri de parfumuri, asa ca nu va ramane decat sa il alegeti pe cel mai potrivit personalitatii voastre.

Apa de parfum este fina si dureaza aproape toata ziua, pastrandu-si 30-40% din tarie. Apa de toaleta isi mentine proprietatile la un nivel de 20% intr-o zi, iar colonia – doar una sau doua ore.
Esenta de parfum este cea mai buna cantitativ, pastrandu-se circa 50% din taria sa originala. Esenta de o concentratie mare va avea si un pret pe masura.

MENTINETI-I EFECTUL!

Daca doriti sa va mentineti parfumul pentru mai mult timp, ar trebui sa va indreptati atentia catre produsele aditionale din aceeasi gama, precum gelurile de dus sau lotiunile de corp. Utilizati mai intai gelul de dus, apoi lotiunea de corp care sa va hidrateze pielea, apoi aplicati parfumul in zonele voastre mai sensibile.

IN CE ZONE SA APLICATI PARFUMUL?

Aplicati parfumul direct pe piele, daca vreti sa dureze mai mult! Aplicat in zonele-cheie, odata cu incalzirea respectivelor arii, parfumul se va elibera treptat, mentinandu-va proaspata!

CUM SA ALEGETI UN PARFUM?

Sa alegi un parfum dintre miliardele de miresme existente nu este deloc usor. Nu numai ca unele nu va plac pur si simplu, dar nici nu reactioneaza bine pe pielea voastra.

Cand testati noi parfumuri, nu incercati mai mult de doua sau trei! Altfel, ele se vor amesteca si nu veti putea identifica in mod corect particularitatile fiecaruia! Ingaduiti-i parfumului sa-si dezvolte aroma pentru cca cinci ore, inainte de a decide. Este important sa distingi toate notele de baza, de mijloc si de varf.

DELICAT IN TIMPUL ZILEI

Pentru zi, un parfum fin, delicat, este cel mai potrivit. In functie de personalitate, alegeti fie arome florale, fie fructate etc. Seara puteti incerca ceva mai exotic, mai indraznet…

ALTERNATI PARFUMURILE!

Daca v-ati obisnuit prea mult cu parfumul, va aflati in „pericolul” de a va da cu prea mult. De aceea, este bine ca, din cand in cand, sa vi-l schimbati.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news