HomeFRUMUSETECoafuri Ingrijirea parului cret in 5 pasi simpli

Ingrijirea parului cret in 5 pasi simpli

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Ingrijirea-parului-cret.jpg

Pentru ingrijirea parului cret este nevoie de mult timp, in special cand nivelurile de umiditate sunt ridicate. Oricum, sa controlezi firele crete nu trebuie sa fie un blestem sau sa dureze ore intregi sa-l aranjezi.

Ingrijirea parului cret

Doamnele cu bucle pronuntate pot invata cu usurinta in cinci pasi simpli despre ingrijirea parului cret.

Pasul 1 – Spalarea

Multi specialisti recomanda limitarea spalarilor parului cret. Din moment ce parul este, de cele mai multe ori, uscat, spalarile frecvente pot priva parul si scalpul de uleiurile naturale. Aceasta frecventa depinde de tipul de par, care variaza de la o spalare zilnica la una de doua ori pe saptamana.

De fiecare data cand iti speli parul cret, foloseste balsam dupa samponare. Exista sampoane si balsamuri specifice parului cret. In zilele in care nu este spalat, aplicarea unui balsam fara clatire poate atenua o dezordonare.

Pasul 2 – Uscarea

Parul cret natural tinde sa se ciufuleasca si sa se usuce foarte usor. Pentru a indeparta aceste daune, evita uscarea, incalzirea parului produsa de uscatoare, placi de indreptare, ondulatoare. Permite parului sa se usuce natural de cate ori ai ocazia. Excesul de apa poate fi indepartat cu un prosop, dar evita stergerea lui intensa.

Pasul 3 – Perierea

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face pentru ingrijirea parului cret este perierea necorespunzatoare. De fapt, nu peria parul – foloseste un pieptene cu dinti rari pentru a indeparta incurcaturile. Descurcand pe sectiuni, piaptana cand parul inca mai este ud.

Pasul 4 – Hidratarea

Aplica spuma sau un alt tip de produs pentru ingrijire, cand parul inca mai este ud. Alege un produs de ingrijire care contine ingrediente hidratante, ferind parul de o dezordonare. Aplica generos un produs chiar pe intreg parul, incat sa stabilizezi buclele…

Pasul 5 – Aranjarea

Dupa ce ai aplicat produsul corespunzator, poti aranja parul sau il poti lasa sa atarne pur si simplu. Daca alegi sa realizezi o coafura cu parul ridicat, aminteste-ti sa atingi parul cat mai putin posibil, pentru a preveni o posibila electrizare. Dupa aranjare, te poti distra tot restul zilei cu bucle ascultatoare.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed