HomeFRUMUSETECoafuri Cel mai bun șampon pentru scalp uscat

Cel mai bun șampon pentru scalp uscat

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Cel-mai-bun-şampon-pentru-scalp-uscat.jpg

Scalpul devine uscat şi prezintă mâncărimi nu doar din cauza mătreţii. Mancărimile creează disconfort, iar pielea care se desprinde de pe scalp este jenantă. Găsiți cel mai bun șampon pentru scalp uscat pentru a păstra pielea hidratată şi a elimina mâncărimile şi fulgii de mătreață.

Cauzele scalpului uscat

Primul lucru la care vă gândiți când vedeţi fulgi albi în păr sau pe haine este mătreaţa. Aceasta apare din cauza unei ciuperci care creşte pe scalp şi cauzează fulgii. Aţi factori care contribuie la un scalp uscat sunt consumul excesiv de alcool, hormonii, ereditatea, o dietă săracă, aerul rece şi uscat, precum şi stresul.

Înainte să căutaţi un şampon pentru scalp uscat, încercaţi să gasiţi cauza. Din păcate, nu puteţi controla vremea, hormonii sau ereditatea, dar puteţi îmbunătăți dieta şi reduce stresul. Dacă de vină e vremea uscată specifică sezonului rece, atunci este necesar să folosiți în casă un umidificator.

Şampoanele

Şampoanele pentru scalp uscat hidratează pielea capului şi ţin sub control fulgii. Majoritatea şampoanelor au instrucţiuni, aşa că alegeţi un șampon pentru scalp uscat care se potriveşte simptomelor dumenavoastră.

Dacă aveţi fulgi din cauza scalpului uscat, căutaţi o formula care conţine acid salicilic. Folosit deseori ca tratament pentru acnee, acesta reduce moartea celulelor şi ajută la încetarea mâncărimilor. Pentru efect maxim, lăsați şamponul în păr cinci minute înainte de clătire.

Pentru piele uscată, cautați un ulei intens şi hidratant, cum este cel de emu. Dacă doriţi un ulei pe bază de plante, încercați uleiul de jojoba. Ambele pătrund adânc în piele pentru a o hidrata şi estompează mâncărimile…

De asemenea, luaţi în considerare folosirea unui șampon pentru scalp uscat care să aibă ingrediente naturale, fără arome artificiale sau coloranți, pentru că acestea agravează simptomele. Spălați părul cu apă rece, deoarece apa caldă poate usca pielea capului, provocând astfel mai mulți fulgi de mătreață şi mai multă mâncărime.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed