HomeFRUMUSETECoafuri Sfaturi pentru spalarea si ingrijirea perucilor

Sfaturi pentru spalarea si ingrijirea perucilor

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/05/ingrijirea-perucilor.jpg

Fie ca ai o peruca sintetica, fie naturala, exista niste tehnici si produse speciale pe care trebuie sa le folosesti pentru spalarea si ingrijirea perucilor.

ingrijirea perucilor

Intotdeauna este important sa citesti instructiunile fabricantului, in special cand vine vorba de ingrijirea adecvata. Acestea ar trebui sa-ti dea sfaturi despre cum sa ai grija de o peruca si, mai ales, despre produsele pe care trebuie sa le folosesti in ingrijirea pletelor.

Indiferent ca peruca ta este din par natural sau sintetic, trebuie sa-i permiti mereu sa se usuce natural. Nu folosi niciodata un uscator, deoarece va provoca despicarea varfurilor si o deteriorare generala. Plaseaza peruca pe o forma mai mica decat forma intitiala. Daca asezi peruca pe un obiect mai mare, o vei intinde foarte mult. Foloseste forme mici sau inalte si obiecte rotunde, ca o cutie mare de fixativ.

Procedura adecvata

Peruca sintetica trebuie spalata si clatita doar cu apa calda sau rece. Perucile din par natural ar trebui spalate si clatite in apa rece sau la temperature camerei. Multi recomanda umplerea chiuvetei cu apa rece si aplicarea unui capac de sampon pentru peruci sintetice sau naturale. Asigura-te ca folosesti sampon si balsam specific tipului tau de peruca.

Pentru a spala peruca, este nevoie sa o treci prin apa cu clabuc si sa o lasi sa se inmoaie pentru 10-20 minute. Clateste peruca cu apa rece sau la temperatura camerei. Elimina cu grija excesul de apa si las-o sa se scurga in chiuveta. Nu intoarce parul pentru a scapa de apa multa, se vor crea incurcaturi…

Daca peruca ta are nevoie de balsam, clateste-o dupa spalare sau stropeste-o cu apa, in functie de preferintele tale. Asaz-o pe un prosop subtire si uscat si las-o sa se usuce natural. Daca este nevoie, poti transfera peruca umeda pe o forma inalta, pentru a se usca mai repede. Inainte sa o perii sau sa o aranjezi, asteapta intotdeauna pana peruca este complet uscata.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed