HomeFRUMUSETECoafuri Tratamente naturiste care te scapă de mătreață

Tratamente naturiste care te scapă de mătreață

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
Tratamente-naturiste-care-te-scapă-de-mătreață in Coafuri

Matreata este o afectiune a scalpului cu care multe persoane se confrunta, indiferent de sex sau varsta, si se caracterizeaza prin prezenta unor fulgi la nivelul scalpului, pe par si pe umeri. Aceasta se formeaza din celulele moarte ce se desprind de pe pielea capului.

Tratamente naturiste care te scapă de mătreață

Conform medicilor, principala cauza a aparitiei matretii este irigarea insuficienta a pielii de la nivelul scalpului cu sange, iar pielea devine mai uscata si astfel apare si matreata. In plus, si stresul este un factor major, la fel si dieta sau anumite produse cosmetice pe care le utilizam, asa ca este important sa stim cum sa ne ingrjim parul.

Uleiul de masline
Este foarte eficient in combatarea matretii. Se maseaza bine pielea capului si parul, apoi se lasa uleiul la actionat timp de 30 de minute, dupa care se va clati bine. Astfel parul va fi lucios si pielea hidratata. Uleiul de masline poate fi inlocuit de otet sau zeama de lamaie.

Ulei si rozmarin
Ai nevoie de o jumatate de cana de ulei de masline si ulei de cocos, la care vei adauga cateva picaturi de rozmarin. Cu rezultatul obtinut se maseaza pielea capului si se lasa la actionat toata noaptea.

Ai grija la alimentatie
Daca ai matreata, trebuie sa ai grija si la alimentatie, deoarece conform ultimelor studii, consumul excesiv de branza si ciocolata poate duce la aparitia matretii. Daca folosesti mai multe tratamente naturale, iar nici unul dintre acestea nu ofera niciun rezultat, ar trebui sa apelezi la serviciile unui medic specialist. Aparitia matretii poate fi si semnul unui psoriazis al scalpului…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed