HomeFRUMUSETECoafuri Sfaturi si trucuri pentru schimbarea culorii parului

Sfaturi si trucuri pentru schimbarea culorii parului

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
Changing-Your-Hair-Color in Coafuri

Schimbarea culorii parului adesea conduce catre rezultate pe care nu ti le-ai dorit sau la care nu le asteptai. Daca te vopsesti acasa, fotografia de pe cutia de vopsea nu este intotdeauna rezultatul obtinut. Citeste bine pe spatele cutiei pentru a compara culoarea naturala cu rezultatele finale.

schimbarea culorii parului

Daca doresti schimbarea culorii parului pentru prima data, este mai bine sa o faci la un salon. Indiferent de metoda folosita, unele sfaturi si trucuri pentru schimbarea culorii se aplica pentru toata lumea.

Culoarea temporara

Aceste culori temporare palesc din ce in ce mai mult cu fiecare spalare. In functie de samponul folosit, culoarea va disparea dupa opt-zece spalari. Acest tip de produs este ideal pentru oamenii care nu sunt siguri de o schimbare sau doresc schimbarea culorii parului doar pentru un eveniment special. Culoarea se stabileste la nivelul firului de par si nu penetreaza cuticulele acestuia.

Culoarea semipermanenta sau demipermanenta

Desi culoarea semipermanenta dispare, nu este un lucru atat de vizibil cum se intampla in cazul vopselei temporare. Aceasta dureaza mai mult, deoarece culoarea intra putin in textura parului. Aspectul se pastreaza pana la 20 de spalari, dar durata culorii depinde de compozitia chimica si de fiecare individ in parte.

Culoarea demipermanenta se pastreaza mai mult fata de cea semipermanenta. Deoarece culoarea semipermanenta nu contine apa oxigenata sau amoniac, aceasta nu lumineaza parul; doar il poate inchide insa este mai delicata decat vopseaua permanenta.

Culoarea permanenta

Pentru oricine vrea sa straluceasca sau sa acopere firele albe, culoarea permanenta este alegerea potrivita. Aceasta „creste” in mod natural in loc sa dispara. Oricum, isi pierde din vitalitate, daca nu este intretinuta cum trebuie. Daca vrei o nuanta diferita dupa ce ai folosit culoarea permanenta, prima culoare trebuie indepartata inainte de a aplica alta.

Pregatirea

Chiar daca de obicei nu folosesti un balsam, este important sa aplici un tratament cu balsam cu o saptamana inainte de a colora parul. Nu iti spala parul cu o zi inainte sau in aceeasi zi a tratamentului culorii. Urmand aceste practici, parul tau va fi protejat, iar procesul actual de vopsire va fi mult mai reusit.

O culoare luminoasa

Orice implica folosirea unei culori cu mai mult de trei sau patru nuante mai luminoase fata de parul natural implica si indepartarea culorii existente. Este numit un proces in doua etape. Blondul este cel mai greu de obtinut acasa. Castaniul inchis este cel mai usor de transformat intr-un blond, daca nu a mai fost vopsit inainte.

O culoare mai inchisa

In timp ce o culoare inchisa este mai usor de obtinut decat o culoare deschisa, este mai dificil sa refaci daca nu esti multumita de rezultat. Negrul este cel mai usor de obtinut pentru schimbarea culorii parului, dar castaniul este cel mai adaptabil si arata bine, avantajand o varietate de tonuri ale pielii.

Roscatul

Blondele care vor sa devina roscate sunt nevoite de multe ori sa aplice o culoare mai inchisa cu cinci nuante inainte sa obtina rezultatul dorit. Brunetele pot avea nevoie sa parcurga doua etape, deoarece pornindu-se de la un castaniu catre un roscat se creeaza mai multa stralucire.

Luminozitate inalta si scazuta

A trecut vremea in care parul avea aceeasi culoare pe toata suprafata. Stralucirea si lumina scazuta cauzeaza mai putin stres parului decat o culoare uniforma. Stralucirea este o optiune buna, daca vrei ca parul tau sa fie mai luminos decat nuanta naturala, dar functioneaza la orice combinatie de culori. Este o alegere ideala pentru orice femeie…

Intretinerea

Foloseste formule speciale, sampoane pentru par vopsit, incat sa se mentina culoarea. De asemenea, poti folosi balsam, chiar daca esti de parere ca parul tau nu are nevoie de asa ceva. Evita contactul cu clorul, pentru ca acesta chiar poate transforma unele vopsele in verde si sa deterioreze. Si soarele poate face sa dispara culoarea, asa ca acopera-ti parul!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed