HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Beneficiile uleiului de masline în cosmetica

Beneficiile uleiului de masline în cosmetica

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/ulei-de-masline.jpg

Nu este nevoie sa dai banii pe fel de fel de produse cosmetice, mai ales daca poti apela oricand la uleiul de masline, care este recunoscut inca din Antichitate pentru benefiicile pe care le aduce asupra parului si a pielii.

ulei de masline

Pentru par

Foloseste cateva linguri de ulei de masline sau poti utilizeaza doua tehnici simple prezentate de dr. Oz in timpul emisiunilor sale.

Masca de par 1: un galbenus de ou, trei lingurite de ulei de masline si o lingurita de miere de albine.

Masca de par 2: o cana de bere neagra, o lingurita de ulei de masline.

Pentru a te demachia

Se stie ca uleiul de masline poate indeparta orice tip de machiaj, iar pentru a-ti fi mai comod, poti pune ulei de masline intr-o sticluta goala de parfum si seara, cand te demachiezi, poti umezi o discheta pe care pulverizezi ulei de masline. Daca vrei sa indepertezi mascara, se recomanda sa umezesti corespunzator genele cu apa calda si dupa aceea, sa utilizezi discheta.

Pentru exfoliere

Se amesteca ulei de masline cu zat de cafea si astfel se produce cel mai bun exfoliant care exista. Se maseaza pielea cu o aceasta combinatie si dupa care se indeparteaza la dus. Zatul de cafea o sa indeparteze celulele moarte de la suprafata pielii, iar uleiul de masline o sa hidrateze foarte bine pielea, rezultatul fiind o piele catifelata.

Daca nu poti suporta mirosul cafea, o vei putea inlocui cu malai, zahar sau fulgi de ovaz macinati, dupa care adaugi cateva picaturi de ulei.

Pentru bucle rebele

Daca buclele nu sunt definitive si iti doresti sa le pregatesti cu ajutorul unui produs special, vei putea adauga putin ulei de masline si sa amesteci gelul sau spuma cu uleiul inainte de a face aplicatia pe par.

Pentru apa din cada

Daca vrei sa obtii un ulei de baie, vei amesteca cinci picaturi de ulei esential cu patru linguri de ulei de masline pe care le vei turna in apa din cada si astfel se obtine un efect relaxant care o sa iti hidrateze si pielea…

Pentru unghii

Se taie o boaba de strugure, iar miezul se amesteca cu zaharul si dupa aceea se maseaza unghiile; acidul din struguri exfoliaza, in timp ce uleiul de masline va hidrata unghiile.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed