Home FRUMUSETEIngrijirea corpului Indepartarea parului si transplantul de par: diferite si importante

Indepartarea parului si transplantul de par: diferite si importante

autor Elena Yvette
118 vizualizari

In ciuda faptului ca sunt total opuse una fata de cealalta, cele doua proceduri de indepartarea parului si transplantul de par sunt foarte importante. Procesul de inlaturare a parului necesita atentie si o utilizare minima a chimicalelor, gelurilor si cremelor.

Indepartarea parului si transplantul de par

In ceea ce priveste transplantul de par, asigura-te ca te lasi pe mana unor medici experti, astfel incat sa nu iti irosesti timpul si banii, si pentru ca interventia sa fie una care sa se ridice la nivelul asteptarilor tale.

Ambii termeni, „indepartarea parului” si „transplantul de par” sunt des intalniti, se completeaza reciproc si cu totii am auzit despre asa ceva. Pe de-o parte, cand spunem „indepartarea parului”, ne referim la smulgerea acestuia, pe cand „transplantul de par” presupune cresterea artificiala a parului direct din suprafata cheala a corpului. Fara indoiala, parul este o parte componenta a persoanei noastre, asa ca nu suportam ideea de a il pierde insa nici de a il avea in exces. Indepartarea parului si transplantul acestuia sunt niste proceduri care necesita timp. In acest articol vom discuta pe larg despre acestea.

Indepartarea parului

Bineinteles, toate ne dorim sa scapam de parul nedorit, prezent pe o suprafata mare de pe corp insa probabil multe femei nu cunosc tehnicile adecvate pentru a il inlatura. Unele folosesc metode dure, in timp ce altele se tem sa aleaga oricare metoda de inlaturare (procedeu cunoscut drept epilare sau depilare).

Lama: Fara indoiala, lama este modalitatea cea mai rapida, ieftina si la indemana pentru inlaturarea parului, dar este important sa mentionam ca dupa ce se rade cu lama, parul tinde sa devina mai puternic si mai „butucanos”. De asemenea, poate irita pielea si produce mancarimi.

Cremele: Cremele pentru indepartarea parului nedorit se gasesc oriunde pe piata. Toate acestea ofera o epilare fara durere, lasand pielea moale si proaspata. Cu toate acestea, sunt necesare masurile de precautie in cazul unei posibile sensibilitati la un anume tip de crema. De aceea este necesar sa aplicati o mica parte din crema pe o portiune din par pentru a testa pielea in vederea unei potentiale alergii.

Electroliza: Metodele prezentate anterior sunt atat ieftine, cat si accesibile. Sa discutam acum si despre o procedura ce necesita bani, dar prin care se inlatura permanent parul nedorit. Pentru electroliza, este nevoie de deplasarea la un salon de specialitate, intrucat procedura se poate realiza doar de catre experti.

Transplantul de par

Interesul persoanei care risca sa isi piarda parul este extrem de ridicat. Calvitia nu este de dorit pentru nimeni, de aceea s-au inventat tehnici de transplant al parului, iar acestea presupun interventii chirurgicale prin care se implanteaza fiecare fir in parte, preluandu-se parul dintr-o alta parte a corpului si mutandu-se in partea care este supusa chelirii. In afara faptului ca parul ajunge sa creasca din nou in scalp, acesta poate fi implantat si in piept, zona pubica, barba, gene si sprancene.

Consecintele tehnologiei avansate par sa determine tot mai multe femei sa incerce si aceasta optiune, deoarece rezultatele sunt satisfacatoare. Insa tratamentul costa o multime de bani, asa ca este necesara consultarea unui profesionist cu experienta atunci cand te decizi sa faci implantul de par…

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies