HomeFRUMUSETEMachiaj Cele mai proaste obiceiuri de machiaj – cum sa scapi de ele

Cele mai proaste obiceiuri de machiaj – cum sa scapi de ele

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/09/Cele-mai-proaste-obiceiuri-de-machiaj-cum-sa-scapi-de-ele.jpg

Cele mai multe dintre femei descopera niste obiceiuri rele de machiaj de-a lungul timpului, care pot dauna sanatatii si imaginii lor. Descopera cele mai proaste obiceiuri si afla cum poti sa scapi de ele.

Cele mai proaste obiceiuri de machiaj - cum sa scapi de ele

Fie ca te grabesti sau pur si simplu nu cunosti consecintele unor obiceiuri proaste de machiaj, le permiti sa iti influenteze viata si sanatatea. Lupta cu acest obiceiuri si descopera metode rapide de a scapa de ele.

Sa nu te demachiezi seara.

Nu conteaza cat de obosita esti, nu ar trebui sa te urci in pat fara sa te demachiezi, mai ales daca aplici din nou machiajul dimineata. Acesta se poate imprima in perna si de acolo iti poate irita pielea, incat fata se freaca de perna in timpul somnului.

Cumpara cateva batiste de indepartare a machiajului si, ca sa nu mai stai in fata oglinzii pentru a te demachia, foloseste-le!

Sa ignori igiena trusei de machiaj.

Cand nu ai grija de ea, trusa ta de machiaj se poate transforma intr-un  pericol pentru pielea ta. Pensulele sunt cele mai delicate, odata ce nu doar asaza machiajul pe fata ta, ci si colecteaza celulele de piele, mediul perfect pentru bacterii.

Pensulele de machiaj pe care le folosesti zilnic ar trebui spalate cu sapun si apa calda macar o data pe luna. Pentru o solutie mai rapida, poti folosi si un curatitor special pentru pensule de machiaj, pentru a evita obiceiurile periculoase.

Utilizarea incorecta a creionului de ochi.

Folosind un dermatograf pe marginea pleoapelor obtii un aspect sexy, dar, daca nu il folosesti corect, te expui la infectii ale ochilor. Daca iti place sa folosesti dermatograful, asigura-te ca varful lui este delicat si curat si nu-ti va deteriora pielea.

O solutie alternativa include investirea intr-o pensula pentru dermatograf, care te ajuta sa obtii acelasi look, dar cu mai putine riscuri.

Sa ignori ochelarii de soare.

Sa iti protejezi pielea de radiatiile daunatoare ar trebui sa fie un obicei zilnic in rutina de machiaj. Cea mai simpla cale pentru a te asigura de protectia pielii fara sa-ti distrugi machiajul este sa folosesti un hidratant bun, inainte de a aplica baza sau fondul de ten. Alege produse cu protectie de 15-30 SPF sau chiar mai mare, daca ai o piele deschisa…

Sa exfoliezi prea mult sau prea des.

Exfolierea exagerata poate lasa fata rosie si neprotejata. Nu folosi particule de zahar, zat de cafea sau bicarbonat de sodiu mai mult de o data pe saptamana, altfel pielea ta poate avea de suferit. Pentru utilizarea zilnica, alege hidratanti exfolianti, care contin acid glicolic sau malic si actioneaza intr-un mod subtil.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed