Home FRUMUSETEMachiaj Machiajul arabesc – realizare pas cu pas

Machiajul arabesc – realizare pas cu pas

autor Elena Yvette
635 vizualizari

Cel mai potrivit gen de machiaj pentru a evidentia ochii este machiajul arabesc. Misterul si eleganta sunt cuvintele perfecte pentru a descrie acest machiaj minunat. Femeile de origine araba se concentreaza pe machiajul ochilor datorita vestimentatiei incarcate, care acopera tot trupul. Singura parte vizibila, si anume fata, este astfel singura parte a corpului care poate fi purtata dupa bunul plac, asa ca un machiaj arabesc realizat impecabil transmite frumusetea persoanei care il poarta.

Machiaj arabesc

Machiajul arabesc, desi are o aparenta sofisticata, nu este dificil de realizat si se concentreaza pe aplicarea perfecta a fardului de ochi si a tusului, dar si pe tenul mat care sa favorizeze atentia asupra intensitatii machiajului ochilor. Pentru a corecta anumite imperfectiuni ale tenului se recomanda utilizarea unui corector.

Machiajul arabesc

Culorile care pot fi folosite pentru a realiza machiajul arabesc sunt: rosul inchis, argintiul, negrul, portocaliul, verdele inchis, movul inchis, auriul si maroul. Trebuie luate in considerare si elemente precum culoarea ochilor, forma ochilor si vestimentatia pe care doriti sa o purtati in acea zi.

Pentru ochii albastri, se recomanda combinarea urmatoarelor nuante, pentru un machiaj arabesc reusit: mov, negru si argintiu.

Pentru ochii verzi, se pot folosi culorile: maro, rosu inchis si auriu.

Pentru ochii caprui, se recomanda utilizarea culorilor albastru inchis, negru si argintiu.

Un machiaj arabesc este potrivit pentru o iesire in club, o petrecere, o sedinta foto sau un eveniment mai special.

makeup arabesc

Realizarea machiajului arabesc pas cu pas:

1. Aplicarea unui fond de ten cu acoperire perfecta, de preferat cu un aspect bronzat, auriu, acesta trebuie sa aiba un aspect mat si sa scoata in evidenta machiajul ochilor.
2. Aplicarea unei baze de machiaj pe pleoapa este necesara pentru a asigura un machiaj impecabil, dar si rezistenta machiajului.
3. Aplicati un fard de ochi in nuante inchise de rosu pe toata pleoapa. Apoi, aplicati pe conturul pleoapei un fard portocaliu, iar pe arcada, un fard auriu sau argintiu.
4. Aplicati creion de ochi pe linia inferioara a ochiului pentru o conturare mai precisa a ochiului.
5. Aplicati tus pe conturul pleoapei.
6. Pentru un efect puternic si sofisticat aplicati gene false, acestea dau iluzia de marire a ochilor si transmit o eleganta speciala.
7. Aplicati mascara pentru volum. Calitatea mascarei este foarte importanta, deoarece cu cat este mai intens negrul, cu atat privirea va fi mai seducatoare.
8. Aplicati un ruj mat in nuante de maro sau rosu inchis, astfel incat sa se potriveasca si cu machiajul.
9. Fixati machiajul cu un spray cu apa termala pentru fata.

 

Click aici pentru a vedea mai multe tutoriale de machiaj

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies