HomeMODA Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
Jean-Paul-Gaultier-1 in MODA

Jean Paul Gaultier este un designer francez, nascut la 24 aprilie 1952, in Arcueil, Franta. Desi nu a luat niciodata lectii de design vestimentar, a inceput sa isi trimita schitele unor designeri celebri inca de cand era adolescent.

Jean Paul Gaultier

Primul care a fost impresionat de talentul sau a fost Pierre Cardin, care l-a angajat ca asistent in 1970. Un an mai tarziu a lucrat si cu Jacques Esterel si Jean Patou.

In 1976 a lansat prima colectie, iar caracteristicile articolelor vestimentare relevau stilul anilor ’80, fiind considerat “baiatul rau” al modei franceze. In 1985 a introdus fustele pentru barbati si a inceput sa lucreze cu Madonna.

In 1993 a lansat primul parfum si pana in prezent au urmat inca patru, iar cea mai de succes colectie a venit in 1997, pentru care s-a inspirat din cultura indiana.

Din 2003 pana in 2010 a lucrat ca director creator la Hermes. Gaultier a realizat multe dintre costumele si tinutele de scena ale starului rock Marylin Manson, iar in 2008 a incheiat un contract cu artista franceza Mylene Farmer, in care s-a angajat sa creeze costumatiile pentru turneul acesteia…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed