HomeMODA Moda anilor `80

Moda anilor `80

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 4,5K views
Moda-anilor-80-9 in MODA

Moda anilor `80 era evidentiata de culoare si combinatii de nuante in moduri neobisnuite (de exemplu galben luminos cu rosu). Iata cateva exemple de piese vestimentare pentru moda anilor `80.

Moda anilor 80

Moda anilor `80 – Umerii bufanti

Au fost purtati cu mandrie, chiar daca nu erau foarte placuti. Femeile pareau foarte voluminoase in zona umerilor si nu ofereau un aspect tocmai placut imaginii delicate a unei femei.

Moda anilor 80

Moda anilor `80 – Fustele mini

Cu cat mai scurt, cu atat mai bine… femeile iubeau fustele scurte. Materialul de blugi era cel mai popular, dar fustele erau create si din alte materiale, precum pielea si tricotul. Acestea erau deseori potrivite cu dresuri.

Moda anilor 80

Moda anilor `80 – Jambiere

Acestia se gaseau in dulapul oricarei fete, fie ca se purtau doar pentru imagine sau pentru a incalzi picioarele.

Moda anilor 80

Moda anilor `80 – Manusi fara degete

Acestea au fost niste obiecte vestimentare moderne la momentul respectiv, care se pare ca revin in forta si in zilele noastre. De la sentimentalisti la entuziastii muzicii rock, manusile fara degete erau foarte populare. Acestea au fost purtate si de catre Madonna.

Moda anilor 80

Moda anilor `80 – Colantii cu elastic

Poate ca aceste piese vestimentare au fost cele mai prost gandite ale acelei perioade, pentru ca prin forma lor triunghiulara faceau si cea mai slaba persoana sa arate mai voluminoasa decat era.

Moda anilor 80

Moda anilor `80 – Bluzele largi

In final, vorbim despre bluzele largi. Puloverele mari, camasile si tricourile se purtau lungi, peste fusta sau o pereche de colanti, ceea ce le dadea aspectul sexy. Aceste bluze erau stranse adesea cu o curea.

Moda anilor 80

Moda anilor `80 – Cerceii

Stii cat de bine arata ornamentele intr-un brad de Craciun? De-a lungul anilor `80, asta s-a intamplat si cu cerceii. Cerceii mari din diferite colectii erau in tendinte si daca acestia nu atingeau umerii, atunci nu erau destul de lungi.

Moda anilor `80 – Machiajul

Specifice perioadei respective erau machiajele naturale. Se folosea fond de ten/anticearcan doar pentru a acoperi eruptiile, cercurile negre de sub ochi si alte pete negre. Dermatograful se aplica pe linia genelor de sus, pe cea de jos si pe linia interioara a genelor. Se folosea rimelul prin aplicare in doua straturi. Aplicarea fardului se facea pe pliul pleoapei cu pensula pentru machiaj, apoi se aplica un strat mai luminos pe osul sprancenei si in coltul  interior al ochiului, pentru a accentua culoarea. Pentru buze, se folosea un luciu transparent…

Moda anilor `80 – Coafura

Pentru coafura se alegea volumul in crestetul capului prin tapare si aplicarea unui fixativ sau gel. Se foloseau si accesorii pentru par: funde, bentite, elastice.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed