Crema de ciocolată cu frișcă reprezintă o rețetă ușoară de desert savuros, care nu necesită coacere.
Crema de ciocolată cu frișcă este stratificată, la bază având biscuiți sfărâmați. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru-șase porții.
Ingrediente pentru cremă de ciocolată cu frișcă:
Pentru cremă:
- 200 g cremă de brânză fină
- 2/3 cană cremă de ciocolată, de exemplu Nutella
- 1 lingură esență de vanilie
- 200 ml frișcă lichidă
Pentru bază:
- 12 biscuiți sfărâmați, de exemplu Oreo
- 3 lingurițe de unt nesărat, topit
Opțional, pentru ornare:
- Frișcă
- Ciocolată rasă
- Alune de pădure prăjite și mărunțite (sau nuci, migdale)
Mod de preparare pentru cremă de ciocolată cu frișcă:
- Într-un bol mediu, amestecați biscuiții sfărâmați și untul topit. Împărțiți amestecul în porții egale pe care le presați pe fundul cupelor sau al paharelor, pentru a forma stratul de bază.
- Într-un bol adânc, mixați crema de brânză și pe cea de ciocolată până când rezultă o combinație fină; adăugați esența de vanilie și amestecați din nou. Adăugați frișca lichidă și o integrați complet în restul amestecului folosind o spatulă.
- Cu o lingură sau o seringa pentru ornat, puneți crema în cupe sau pahare, peste baza din biscuiți sfărâmați.
- Acoperiți-le cu folii din plastic și lăsați-le la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a le servi.
- Opțional, le puteți orna cu frișcă, ciocolată rasă și/sau alune de pădure prăjite și mărunțite…
Poftă bună!