Cremă de ciocolată cu frișcă

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/11/Cremă-de-ciocolată-cu-frișcă.jpg

Crema de ciocolată cu frișcă reprezintă o rețetă ușoară de desert savuros, care nu necesită coacere.

Cremă de ciocolată cu frișcă

Crema de ciocolată cu frișcă este stratificată, la bază având biscuiți sfărâmați. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru-șase porții.

Ingrediente pentru cremă de ciocolată cu frișcă:

Pentru cremă:

  • 200 g cremă de brânză fină
  • 2/3 cană cremă de ciocolată, de exemplu Nutella
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 200 ml frișcă lichidă

Pentru bază:

  • 12 biscuiți sfărâmați, de exemplu Oreo
  • 3 lingurițe de unt nesărat, topit

Opțional, pentru ornare:

  • Frișcă
  • Ciocolată rasă
  • Alune de pădure prăjite și mărunțite (sau nuci, migdale)

Mod de preparare pentru cremă de ciocolată cu frișcă:

  • Într-un bol mediu, amestecați biscuiții sfărâmați și untul topit. Împărțiți amestecul în porții egale pe care le presați pe fundul cupelor sau al paharelor, pentru a forma stratul de bază.
  • Într-un bol adânc, mixați crema de brânză și pe cea de ciocolată până când rezultă o combinație fină; adăugați esența de vanilie și amestecați din nou. Adăugați frișca lichidă și o integrați complet în restul amestecului folosind o spatulă.
  • Cu o lingură sau o seringa pentru ornat, puneți crema în cupe sau pahare, peste baza din biscuiți sfărâmați.
  • Acoperiți-le cu folii din plastic și lăsați-le la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a le servi.
  • Opțional, le puteți orna cu frișcă, ciocolată rasă și/sau alune de pădure prăjite și mărunțite…

Poftă bună evidențiază wilton.com!

Citește și: Foietaj cu piept de pui

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *